tiistai 10. maaliskuuta 2020

Suklaakakku appelsiinitäytteellä.

Perjantaina oli talomme täynnä yhdeksänvuotiaita tyttöjä ja poikia juhlimassa O:n kaverisynttäreitä. Lahjat avattiin pojan toivomalla pullonpyörityksellä. Eli, kun kaikki vieraat olivat saapuneet, lapset istuivat lattialle rinkiin ja synttärisankari aloitti pullon pyörittämisen. Sen, kenen kohdalle pullo pysähtyi, lahja avattiin. Ja näin lahjojen avausjärjestys meni arpomalla. Tähän saa myös sopivasti käytettyä lähes puoli tuntia aikaa.

Tarjoilun suhteen päästin itseni helpolla ja katoin pöytään poppareita, sipsiä, karkkeja ja jäätelöä. Jo perinteeksi muodostunutta ongintaa en alkanut nyt järjestää, vaikka O sitä toivoikin. Ajattelin, että tokaluokkalaiset ovat jo aika vanhoja siihen hommaan ja järjestin aarteen etsinnän. Annoin O:lle ensimmäisen vihjeen herkuttelun päätteeksi ja etsintä eteni niin, että vihje kertoi aina mistä seuraava vihje löytyy. Vihjeitä oli viisi ja kuudennesta paikasta aarre löytyi. Lapset tuntuivat tykkäävän tästä.

Sunnuntaina juhlimmekin sitten synttäreitä kera ystävien ja sukulaisten. Alkuun tarkoituksenani ei ollut sen koommin tästä suklaakakusta höpistä täällä blogin puolella, mutta sitten instagramissa tuli useampikin kysely ohjeesta ja päätin saman tien kirjoittaa sen tännekin. Suklaan ja appelsiinin liitto toimii takuuvarmasti ja siksi minäkin päädyin tähän yhdistelmään.

suklaakakku appelsiinimoussella

Kakkupohjan tein Kinuskikissan korkean suklaakakkupohjan ohjeella ja muokkasin ohjeen omaan vuokaani sopivaksi. Kinuskikissan ohje on mitoitettu 20 senttiseen vuokaan, joten käytin muunnostaulukkoa apunani ja poimin sieltä kertoimen 1,21. Tämän avulla sain määrät kerrottua sopiviksi käyttämääni 22 senttistä vuokaa varten.

Täytteeksi tein hyvin perinteisen ja älyttömän helpon appelsiinirahkamoussen. Moussea varten tarvitset:

6dl vispikermaa
3prk appelsiinirahkaa
4rkl sokeria
6 liivatelehteä
1dl kuumaa vettä


Laita liivatteet kylmään veteen kylpemään. Vaahdota sokerilla maustettu vispikerma ja sotke vaahdon joukkoon rahkat. Lisää noin desiin kiehautettua nestettä kylmässä vedessä kylpeneet ja hyvin puristetut liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.

suklaakakku appelsiinimoussella

Leikkaa kakkupohja neljään osaan ja kokoa kakku irtopohjavuokaan reunakalvoa apuna käyttäen. Kakun hyytymiseen riittää varmastikin nelisen tuntia, mutta minä teen tämän aina edellisenä päivänä ja annan kakun sekä makuuntua, että jähmettyä seuraavaan päivään. Juhlapäivänä sitten kumoan kakun ja koristelen sen. Tämän kakun päällystin voikreemillä ja levitin sen tarkoituksella reunoilta hyvin epätasaisesti. Ajatuksenani oli jättää reunat hieman naked cake-tyyppiseksi ja valuttaa päälle suklaa ganache. Ganachen tein levyllisestä taloussuklaata ja purkillisesta (2dl) kuohukermaa. Valutuksen kanssa olin liian hätäinen enkä malttanut antaa ganachen jäähtyä tarpeeksi. Siksi valumat ovat turhan kapeita ja kaikki alas asti ehtineitä.

Mutta mitä sitä ulkonäköä nyt niin paljon murehtimaan, sillä maku oli taivaallinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!