lauantai 1. helmikuuta 2020

Vuoden eka kakku.

Jo useamman vuoden ajan olen emännöinyt ainakin kahdet me&i -vaatekutsut vuodessa. Perinteenä on ollut, että kutsun ystävät koolle, juomaan kahvia ja katsomaan uuden malliston heti julkistamispäivänä. Perinteitä kunnioittaen aloitin tämänkin vuoden tällä tavalla ja sain hyvän syyn leipoa Irish Cream & Coffee juustokakkua. Vähän ennen joulua löysin tämän ohjeen ja laitoin sen talteen. Joulu tuli, oli ja meni - enkä leiponut piparijuustokakkua. Viikko sitten päätin hieman muuttaa reseptiä ja riisua siitä liiallista jouluisuutta.

irish cream cream and coffee juustokakku suklaakakkupohjalla

irish cream cream and coffee juustokakku suklaakakkupohjalla

irish cream cream and coffee juustokakku suklaakakkupohjalla

Ohje löytyy täältä. Juustokakussa pitää mielestäni olla reilusti täytettä, joten lisäsin näppituntumalla  määriä. Piparipohjan jätin pois ja harkitsin hetken muita keksejä pohjaksi, mutta päätinkin tehdä oikeasti vähän erilaisen juustokakun. Ajan säästämisen vuoksi ostin Sunnuntain valmista suklaakakkumixiä pussillisen ja paistoin sillä suklaakakkupohjan. Täytettä muutin sen verran, että kuohukermaa laitoin 4 desiä. Puoleen siitä keittelin kanelitangon ja neilikat ja puolet vaahdotin. Vaniljatuorejuustoa panin täytteeseen kaksi rasiallista ja kahden Irish Cream & Coffee rahkan lisäksi laitoin täytteeseen myös yhden vaniljarahkan. Liivatelehtiä tuli täytteeseeni seitsemän ja sillä määrällä täyte oli juuri sopivan pehmoista, mutta hyvin kasassa pysyvää. Kakkupohjaa en kostuttanut, eikä se olisi sitä edes vaatinut. Tosin kahvin makua olisi omaan makuuni voinut olla enemmänkin kakussa, eli kostutuksen olisi voinut tehdä vaikka kahvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!