keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Kaksi paitaa, mekko ja muutamat housut.

Vihdoinkin sain tehtyä jotain myös pojille ja kumpikin sai paidan. Pojista kumpikaan ei ole pitkään aikaan pyytänyt mitään, mutta silti joka kerta kun he kysyvät mitä ompelen, tunnen piston omassatunnossani, kun vastaan "mekkoa siskollesi". Paitojen lisäksi on viime aikoina valmistunut myös muutamat ihan pienet housut ja mekkokin - taas totta kai!

harmaa pupumekko söpis design kuosi ottobre blå blomma kaava

harmaa pupumekko söpis design kuosi ottobre blå blomma kaava

Tämä Söpis Designin pupukuosi on I H A N A ja rakastuin siihen aivan täysin heti ensisilmäyksellä. Jos en ihan väärin muista, saattoi tämä kuosi olla ihan niitä ensimmäisiä Söpis Designin kuoseja ja heti kun se tuli Nappinjan valikoimaan tilasin sitä itselleni. Puolisen vuotta pidin kangasta pestynä ompelunurkkauksessani ja mietin tarkkaan mitä teen siitä. Mekko ihan varmasti, mutta millainen? Tätä mekkoa varten harjoittelin ensin yhden toisen version (löytyy täältä). Tein Ottobren Blå Blomman yksinkertaisena ja jätin taskut pois. Kaavassa hihojen pituus on sellainen 3/4, joten pidensin ihan näppituntumalla hihoja. Aiemman tekemäni mekon hihat olisi voineet olla vieläkin pidemmät ja helmaresorista tuli ehkä hieman liian kireä (resorin pituus 0,7 x helman ympärys). Tähän mekkoon lisäsin jälleen hihapituutta ja tein helmasta vähän löysemmän, nyt käytin kertoimena 0,8.

tiikerikuosinen mintunvihreä paita pojalle

raitapaita pojalle tiikerikuvioitu hiha

raitapaita pojalle tiikerikuvioitu hiha

Tässä nämä poikien paidat nyt sitten ovat. Kaava on Ottobren vähän vanhemmasta lehdestä (6/2015). Kaava taitaa olla pääosin tehty ns. päällyspaidan kaavaksi, mutta minä tein siitä pitkähihaiset t-paidat. Kädentie on hauskan erilainen ja jostain kuulin tätä sanottavan satulakädentieksi. Samalla kaavalla olen tehnyt paitoja useamman aiemminkin, ja nekin ovat olleet joskus blogissa näytillä. Esikoiselleni olen tehnyt viisivuotispaidan, silloiselle kuopukselleni kolmevuotispaidan, ja veljenpojalle lähti  aikoinaan bussipaita samalla kaavalla synttärilahjaksi.

Hypistelin tuota tiikerikangasta käsissäni ja mietin, mitä teen sille pienelle palalle mikä näiden kahden paidan jälkeen jäljelle jäi. Kankaan korkeus ei juurikaan riittänyt muuhun kuin ehkä taskun tai muun vastaavan tehosteen tekoon ja harkitsin jopa tilkun poisheittämistä. Mieleeni muistui muutaman vuoden takainen raskauden loppuvaihe ja se kuinka pesänrakennusviettini selvästi purkautui ompeluintona. Koon 56 housut on oikeasti tosi pienet ja niihin ei mene kangasta juuri nimeksikään. Mieheni serkun perhe kasvoi yhdellä pienellä pojalla vähän aikaa sitten ja tästä yhdistelmästä se ajatus sitten lähti. Tein kahdet housut Noshin baggyhousujen kaavalla, pakkasin ne hyvin ja kiikutin housut kortin kera postiin. Paketin lähetin perheelle yllärinä ja jännitin aivan mielettömästi sitä, onko housut oikeankokoiset. Oli ne!

raidalliset Noshin baggyhousut vastasyntyneelle

tiikerikuvioiset mintunvihreät Noshin baggyhousut vastasyntyneelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!