tiistai 8. lokakuuta 2019

Kuinka usein..

Näin Lapsiparkki -blogissa kivan haasteen ja päätin tarttua siihen itsekin. Eli kuinka usein teen jotakin. Ennen tätä listaa, en ollut osannut edes kunnolla miettiä sitä, kuinka paljon on asioita, mitkä ihminen tekee vähän kuin huomaamattaan.
Siis. Kuinka usein..

Vaidat Lakanat? Aika tarkkaan kahden viikon välein. En ole kalenterista valinnut erikseen lakanoiden vaihtopäivää, mutta pyrin tekemään sen joka toinen viikko

Vaihdetaan pyyhkeet? Tähän pätee myös noin kahden viikon sääntö. Toki tarpeen mukaan useamminkin.

Peset hiukset? Joka päivä, tai ainakin jokaisena sellaisena päivänä jolloin en ole koko päivää kotona. Arkiaamuisin kello herättää jo ennen kuutta ja ensimmäinen asia mitä teen, on pesen hiukset. Koen jopa ahdistusta likaisesta tukasta ja likaisen tuntuisesta tukasta ja siksi pesen hiuksen joka päivä.

Soitat isälle/äidille? Äidille soitan keskimäärin varmaan 4-5 kertaa viikossa (ahhahaha). Usein, kun ajan töistä kotiin soitan äidille ja vaihdan päivän kuulumiset. Isääni näen viitenä päivänä viikossa, joten hänelle tulee sitten soiteltua harvemmin.

Näet vanhempiasi? Olen perheyrityksessämme töissä ja sitä kautta näen isääni tosiaan joka arkipäivä. Äitiäni näen varmaan keskimäärin kerran viikossa. Joskus saattaa jokunen viikko jäädä välistä.

Käyt leffassa? Ehkä pari kertaa vuodessa. Nyt kun lapset alkaa olla jo isompia voisi heidän kanssaan käydä vähän useammin elokuvissa. koko perheen kesken ei kuitenkaan ihan vielä, sillä likka on vähän turhan pieni vielä.

Föönaat hiukset? Joka aamu. Tai ainakin joka arkiaamu.

Putsaat lattiakaivot? Ööö, en koskaan, ahahahah!! Jos joku siivoushommista meillä on selvästi mieheni hommaa, niin se on tämä.

Käyt metsässä? Liian harvoin. Metsäretket pitäisi jatkossa merkitä kalenteriin ja niitä pitäisi tehdä vaikka kerran kuussa. Luonnossa liikkuminen on oikeasti tosi kivaa ja lapsethan rakastaa (eväs)retkiä.

Käyt suihkussa? Joka päivä. Ainakin illalla. Aamuisin suihkukäyntini on vain hiusten pesu, jonka teen päätä alaspäin roikottamalla.

vaaleanpunainen tunika paapiin siiri

Sanot läheisille, että rakastat heitä? Aivan liian harvoin. Meistä vanhemmista kumpikaan ei ole koskaan oppinut sanomaan tätä lausetta oikein ääneen. Siitä, kun jompikumpi sen sanoi (tosin, jos toinen sanoo, niin sitten sanoo toinenkin) ääneen on oikeasti vuosia. Lapsille sanon silloin tällöin.

Sanot miehellesi rakastavasi häntä? Kuten yllä todettu, en lähes koskaan.

Tarkistat kuivakaapin sisällön? Kerran vuodessa siivoan ja järjestelen keittiön kaapit. Samalla käyn kuivakaapin sisällön läpi ja heitän oikeasti vanhat pois. Nyt kun muutostamme on vasta vuosi aikaa, on kuivakaappi pysynyt hyvin järjestyksessä eikä sinne ole juurikaan kerääntynyt mitään ylimääräistä.

Luuttuat lattiat? Kesäisin selvästi useammin. Silloin lapset juoksevat ulos ja sisään paljain jaloin ja lattiat likaantuvat paljon nopeammin. Kesällä saatan pestä lattioita kerran kuukaudessa, mutta sitten talviaikaan voi mennä useita kuukausi ennen kuin seuraavan kerran tartun moppiin.

Peset vessan? Kerran viikossa.

Puhdistat liesituulettimen? En koskaan. Tämäkin kuuluu (jostain kumman syystä) mieheni siivoushommiin.

Syöt noutoruokaa? Noutoruokaa voi nykypäivänä olla oikeastaan mikä vain. Arkena syön lounaakseni aina jotain jonkun toisen valmistamaa. Pizzaa tai hampparia meillä syödään parin-kolmen viikon välein. Useimmiten se on perjantairuoka. Siis silloin kun sitä syödään, ei joka perjantai, haha!

Valehtelet? Hyvin harvoin. Eniten tulee tietenkin lapsille kerrottua valkoisia valheita. Saattaisin myös valehdella, jos minulta kysyttäisiin mielipidettäni johonkin, enkä jostain syystä, missään nimessä haluaisi sanoa sitä oikeaa mielipidettäni ääneen.

Riitelet suhteessa? Koskahan me ollaan viimeksi riidelty..  en oikeasti edes muista. Onhan meilläkin nyt silloin tällöin erimielisyyksiä, mutta usein ne ovat vain eriäviä mielipiteitä, eikä riitoja. Tiuskastua tulee toiselle mistä tahansa asiasta aina silloin, jos joku muu asia harmittaa, mutta tämäkään ei ole kunnon riitelyä. Uskaltaisinkohan jopa väittää, että olemme riidelleet kunnolla viimeksi n. kolme vuotta sitten. Silloin aiheena oli lapsiluku.

Sheivaat? Keskimäärin kerran viikossa. Kesällä useammin ja talvella harvemmin.

vaaleanpunainen tunika paapiin siiri

vaaleanpunainen tunika paapiin siiri

Vaihdat hammasharjan? Liian harvoin. Sitten kun se alkaa tuntua ja näyttää siltä, että vaihto olisi hyvä juttu.

Käyt kirjastossa? En oikeastaan koskaan. Lasten kanssa tästä tosin voisi tehdä sellaisen tavan, että kävisi aina kerran kuussa. Tai sen mukaan, kun kirjat täytyy palauttaa, niin ottaisi aina uudet ja sitten taas palautuksen aikaan lainaa uudet. Eikös ne ole yleensä kuukauden lainoja?

Peset peitot ja tyynyt? Ainakin kerran vuodessa. Viime vuosina tosin varmasti vähän useamminkin, koska yrjötauti. Te tiedätte. Se kun tulee kylään, ni sehän on peitoilla ja tyynyillä aivan varmasti.

Syöt herkkuja? Ainakin viikonloppuisin. Lasten karkkipäivä on minunkin karkkipäiväni.

Soitat anopille? Harvoin. Useamminkin voisin. Ainakin laittaa WA-viestin, jos en soita.

Leivot? Ajattelin ensin, että tosi harvoin, mutta toisaalta tulee sitä kakkuja tehtyä varmaan kymmenisen vuodessa. Siihen pullat ja sämpylät päälle, niin varmaan oikeasti aika usein. Justiinsa eilen leivoin sämpylöitä ihan hetken mielijohteesta.

Siivoat jääkaapin? Aika siistinä se koko ajan on, mutta sellainen kunnon siivous tehdään varmaan kerran vuodessa.

Käyt puntarilla? Harvoin. Oma olo kertoo tosi paljon ja tiedän esimerkiksi sen, että pelkästään kuukautiskierto saa painoni heittämään jopa 2-3 kiloa, enkä siksi jaksa kauhean usein tuijottaa vaa'an lukuja.

Komennat miestäsi? Kehtaan myöntää, usein, hahah! Ja hän vastaa aina "Aha!". Tämä on meillä usein sellainen vitsikin.

Syöt irtokarkkeja? Rakastan irtokarkkeja! Korkeintaan kerran viikossa, karkkipäivänä syön irtsareita.

Vierailet isovanhempiesi luona? Vain isäni isä on enää täällä meidän kanssamme ja hän asuu vähän kauempana meistä. Ei kaukana, mutta kuitenkin sen verran kaukana, ettei arki-iltaisin sinne mennä käymään. Kuulostaa todella kliseiseltä, mutta jotenkin tämä ruuhkavuosiarki on syynä siihen, ettei muka ehdi tavata useammin. Tosin näemme lähipiirin juhlissa aika usein. Minulla ja sisaruksillani on yhteensä 10 lasta, joten lastenlastenlasten synttäreitä on vuodessa aika monet.

Peset pyykkiä? En ole tätä viime aikoina edes laskenut, mutta villi veikkaukseni on 5 koneellista viikossa.

vaaleanpunainen tunika paapiin siiri

vaaleanpunainen tunika paapiin siiri

Imuroit kotisi? Usein, lähes joka päivä! Eteinen, olohuone ja keittiö tulee imuroitua oikeasti ainakin joka toinen päivä ja koko huusholli imuroidaan kerran viikossa. Olen jo pitkään sanonut sitä, että meillä pitäisi olla sellainen DESIGN imuri, mikä istuu olohuoneen sisustukseen, sillä se on aina esillä.

Perheessä kinataan vaatetuksesta? Aika vähän, vaikkakin lapsia on kolme. Pojat ei juurikaan kinaa vaatteista, mutta vaatteiden vaihdosta ja pukemisesta yleensä käydään lähes päivittäin tiukempi sanaisia keskusteluita. Likka on vasta kaksi, joten hän ei ole vielä oppinut olemaan vaativa vaatetuksen suhteen. Vaikka on hänelläkin selvästi lempparitunikat ja housut, jotka hän haluaisia pukea joka päivä päälleen.

Käyt hammaslääkärissä? Kerran vuodessa sekä lääkärillä, että suuhygienistillä. Olen aivan toivottoman huono käyttämään säännöllisesti hammaslankaa, joten kerran vuoteen tehdään hammaskiven poisto.

Käyt kaupassa? Ainakin kerran viikossa, mutta silloinkin ostan vain hedelmiä toimistolle. Olemme kohta jo kaksi vuotta käyttäneet K-Citymarketin verkkokaupan keräilypalvelua ja tehdään viikon ruokaostokset aina tilaamalla.

Peset ikkunat? Kerran vuodessa on pakko, muuten ei näe ulos. Yleensä keväisin, sillä silloin aurinko alkaa paistaa ikkunoihin niin kirkkaasti, että kaikki sotkut näkyvät. Tämäkin on muuten mieheni hommaa.

Vaihdat sukat? Joka päivä ja silloinkin, vaikka sukat olisi olleet jalassa vain hetken.

Olet eri mieltä miehen kanssa? Harvoin, mutta onhan niitäkin asioita. Osataan myös olla eri mieltä asioista niin, ettemme riitele erimielisyyksistä.

Ostat uusia vaatteita? Toisaalta tuntuu, että liian usein, mutta toisaalta käytän aina niitä uusia paljon. Tilaan lähes kaiken nykyään netistä ja tajusin muuten juuri, että olen unohtanut yhden tilaukseni palautuksen. Apua, äkkiä tutkimaan olenko jo ihan myöhässä.

Siivoat? Koko ajan. Milloin lasten tavarat on taas kulkeutunut heidän huoneistaan ulos, tai eteinen on täynnä hiekkaa. Keittiön pöytä on sellainen, jonka joutuu pyyhkimään keskimäärin neljä kertaa päivässä. Note to myself (ja miksei muillekin): Lasipöytä on kiva, mutta sen puhtaanapito on yhtä helvettiä!

Olet tehnyt raskaustestin? Neljästi. Kolmella kerralla olin varma tuloksesta ja se yksi tuli tehtyä vain varmistuksen varmistukseksi, kun kuukautiset hieman antoi odottaa itseään. Odotettu nega oli se neljäs kerta.

Tarkistat toimiiko palovaroitin? En ikinä.. tarkistaakohan mieheni? Meillä taitaa olla sellaisia palovaroittimia, ettei niitä tarvitse tarkistella. Kotimme hälytysjärjestelmään kuuluu paloilmaisimet, joten niihin ei kai tarvitse kiinnittää sen suurempaa huomiota.

Peset autosi? Muistan sen ajan (joskus ennen lapsia), kun auto oli mulle enemmänkin kun vaan kulkuväline. Ei mulla mitään erikoista autoa ole koskaan ollut, mutta minusta oli kiva pitää autosta huolta ja pitää se siistinä niin ulkoa, kuin sisältäkin. Nyt autoni on kulkuväline isolla K:lla, hahaha! Pesen sen kun ehdin, jaksan, viitsin. Kurakeleillä ehkä useammin, mutta muuten harvemmin. Veikkaan, että shampoosuihkun peltilehmäni saa n. 4 kertaa vuodessa.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit? Lasten kaappeja käyn läpi sitä mukaa, kun vaatteet alkaa tuntua heille pieniltä, eli oikeastaan aika useinkin. Muita varmaan säännöllisen epäsäännöllisesti kerran vuodessa.

Siivoat lääkekaapin? Kerran vuodessa.

Puhdistat hiukset harjasta? Parin viikon välein.

Kuvissa on juuri valmistunut tunika. Oman tytön kaappiin meni tämä. Kaavana Ottobren Blå Blomma (1/2016) ja kangas Paapiin Siirikuosi, jonka tarkempaa nimeä en edes tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!