keskiviikko 28. elokuuta 2019

Henkilökuvaus haltuun.

Rakastan valokuvaamista ja vaikka olen omia lapsia kuvannut paljonkin, on ihmisen kuvaaminen minulle silti vielä täysin uusi asia. Minä valokuvaan eniten isompia kokonaisuuksia sekä lähes makroa. Pienissä yksityiskohdissa on mielestäni aina jotain kaunista ja vangitsemisen arvoista.

Muutama vuosi sitten olin valokuvauskurssilla ja yhden tunnin aiheenamme silloin oli ihmisen kuvaaminen. Saimme vinkkejä miten toimia ja pääsimme kokeilemaan jotain aivan uutta. Yhdessä tunnissa ei kuitenkaan tullut kokemusta juurikaan kartutettua. Jotta me valokuvausta oppimaan tulleet  pystyimme opettelemaan ihmisen kuvaamista, jouduimme itse myös malleiksi. Siinä hetkessä oli hauska nähdä, kuinka jokainen paikalla ollut jäykistyi ja suorastaan kauhistui ajatuksesta riisua kamera kasvojensa edestä ja olla normaalisti. Koin, että ihmisen kuvaaminen oli todella vaikeaa ja uskon, että se johtui isosti siitä, että "mallit" eivät olleet yhtään kokeneita, eivätkä he oikeastaan edes halunneet olla kameran edessä. Asetelma siinä hetkessä oli hieman väkinäinen ja pakotettu, eikä se helpottanut asian opettelua.

Otin tämän tiimoilta riskin ja hyppäsin selvästi oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ystäväni kysyi, josko lähdettäisiin yhdessä kuvausretkelle - hän voisi olla kameran etupuolella ja minä saisin olla takapuolella. Mahtava idea, johon oli pakko tarttua. Koukkasin ystäväni kyytiin ja huristimme Hakunilan kartanon pihapiiriin räpsimään kuvia. Ihmisen kuvaaminen on edelleen mielestäni aivan älyttömän vaikeaa, mutta ainakin tutun ja kameran edessä tottuneesti olevan ihmisen kuvaaminen on paljon helpompaa, kuin mitä odotin. Kymmenien asentojen ja satojen räpsyjen jälkeen alla olevat kolme kuvaa oli meistä kummastakin parhaimmat.

Kiitos ystävälleni mallina olemisesta ja yleensäkään reissun ehdottamisesta! Kiitos myös kärsivällisyydestä ja ymmärryksestä, sillä olen vasta hyvin vasta-alkaja henkilökuvauksessa.

ihmisen valokuvaaminen mallikuvaus

ihmisen valokuvaaminen mallikuvaus

ihmisen valokuvaaminen mallikuvaus

2 kommenttia:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!