maanantai 10. kesäkuuta 2019

Mitä tänään syötäisiin? 8 viikon ruokalista - viikko 8.

Nakit ja ranskalaiset on ruokana helppo arkipäivän pelastaja, mikä ei vaadi juuri kokkailua. Herraskartanon kukkakaali on ruoka, jota ei taida oikein kukaan tietää. Äidiltäni olen tämänkin reseptin perinyt, mutta en ole koskaan tainnut kysyä häneltä, mikä on tuon ruoan alkuperä tai syntytarina. Herraskartanon kukkakaali on laatikkomuotoinen ruoka, jossa alimmaksi laatikkoon laitetaan piirakkapohja. Päälle ladotaan lähes kypsäksi keitettyä kukkakaalia ja jauhelihakastiketta. Koko komeus kruunataan juustoraasteella ja paistetaan kypsäksi. Herkkuruokaa, jota en edes muista milloin olisin viimeksi laittanut.

Karjalanpaisti on yksi perinteisimmistä lihapadoista ja usein lapsuudenkodissani tämän ja perunan lisäkkeenä syötiin makaronilaatikkoa (siis sitä lihatonta versiota). Hyvä kalakeitto on muuten taivaallista! Vielä kun sen lisäksi kattaa pöytään saaristolaisleipää, on makunautinto täysin kohdillaan.

Kananugetit löysin vasta vähän aikaa sitten. Halusin tehdä niitä ja etsin hyvänkuuloista reseptiä netistä. Rakastan ruisleipää ja hapankorppuja, joten K-Ruoan sivuilta löytynyt ohje ruiskuorrutteisiin kananugetteihin oli testattava. Ensimmäisellä kerralla paistoin nugetit uunissa, mutta niistä tuli omaan makuun vähän liian kuivia. Seuraavaksi paistoin kuorrutetut kanapalat voi-öljy seoksessa ja lopputulos oli aivan mielettömän hyvä. Kannattaa kokeilla!

Kahdeksan viikon ruokalista on nyt kokonaisuudessaan julkaistu. Toivottavasti tämä 40 ruoan lista tuo sinullekin helpotusta arkeen.

Kahdeksan viikon ruokalistan muut viikot löytyvät helposti täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!