maanantai 13. toukokuuta 2019

Mitä tänään syötäisiin? 8 viikon ruokalista - viikko 4.

Hapanimeläkana tehdään meillä aina nopealla ja puolivalmiilla tavalla. Lyhykäisyydessään kanasuikaleet paistetaan kypsäksi ja pannulle lisätään Uncle Ben’s Sweet and Sour valmiskastiketta. Lihamakaronilaatikko on niin meidän, kuin varmasti monen muunkin lapsiperheen kestosuosikki. Nykypäivänä muuten lihamakaronilaatikosta käytetään hyvin yleisesti lyhyempää nimeä makaronilaatikko, mutta tiesitkö, että makaronilaatikko on sekin erillinen ruoka? Tai no lisukkeeksi kai tuota ruokaa voi enemmänkin kutsua. Avokadopastan tein ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten ja totta kai Hanna Gullichsenin hittireseptillä. Ensimmäisellä kerralla noudatin ohjetta orjallisesti ja seuraavalla kerralla terävöitin ruokaa rapeaksi paistetulla pekonisuikaleella. Ihan törkeän hyvää pastaa! Jauhelihakeitto on nopea ja helppo arkiruoka, jota meillä syödään mielestäni aivan liian harvoin.

lohimedaljongit basmatiriisin ja kastikkeen kera

Kalaa meillä syödään aivan liian harvoin, mutta silloin tällöin kuitenkin. Useimmiten kalana on lohi ja valmistan sen uunissa. Tällä kerralla leikkasin fileet medaljongeiksi ja asetin ne pellille. Pintaan ripottelin suolaa ja mustapippuria, sekä sitruunamehua. Päälle leikkasin vielä tuoretta tilliä ja laitoin kalat uuniin. Paistoin medaljonkeja 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Meillä syödään kalaa tosi usein perunan kanssa, mutta sopivaa vaihtelua tähän ruokaan saa, kun keittääkin kalan kaveriksi basmatiriisiä. Kastikkeen teen useimmiten hyödyntäen valmiskastikkeita ja tällä kerralla yhdistin kalakastikkeen ja hollandaisekastikkeen. Kastikkeeseen tulevan veden korvaan kermalla, jotta saan kastikkeeseen hieman enemmän makua ja makuun syvyyttä. Kun kastike on valmista, lisään sinne tuoretta tilliä.

8 viikon ruokalista

Kahdeksan viikon ruokalistan muut viikot löytyvät helposti täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!