keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Kinuskikuorrutteiset munkit.

Palataanpa hetkeksi toukokuun alkuun ja vappuun. Mieheni on toivonut jo jonkin aikaa kinuskikuorrutteisia munkkeja ja tänä vappuna tein perinteisten sokerimunkkirinkilöiden lisäksi myös niitä. Munkkien paisto ei ole minulle vielä ihan normihommaa vaikka olenkin paistanut munkkeja jo muutamankin kerran. Nyt leivotut munkit oli ensimmäiset täällä uudessa kodissa ja oman jännityksensä koko hommaan toi uuden kodin vanha hella. Hella on sellainen perusvanha hella, jossa osa levyistä on aivan onnettomia ja toiset toimii ihan ok. Öljyn pitäminen tietyssä lämpötilassa oli mahdotonta ja jouduinkin koko ajan tarkkailemaan öljyn lämpötilaa. Ensin öljy ei tuntunut kuumentuvan kunnolla ja sitten kun se kuumeni, nousi lämpötila nopeasti yli tarvitun. Munkit sain kuitenkin paistettua ja osan pyöräytin heti paiston jälkeen sokerissa ja toiset jätin jäähtymään ja odottamaan kuorrutusta.

munkki kinuskikuorrutteella

munkki kinuskikuorrutteella

munkki kinuskikuorrutteella

Kuorrutteen tein Koko Suomi leipoo ohjelman sivuilta löytyvällä ohjeella. Tein ensimmäistä kertaa kinuskia kuorrutteeksi ja kinuskin jäähdyttäminen sopivaksi kuorrutusta varten vaati huomattavasti paljon enemmän aikaa, kun mitä kuvittelin. Yritin nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kinuskin jääkaappiin, mutta kun sekään ei juurikaan tuntunut jouduttavan asiaa, nostin kattilan suoraan pakkaseen. Kun kinuski oli kuvitelmani mukaan sellaista, ettei se enää juurikaan valuisi munkin päältä kastoin munkit kuorrutteeseen ja koristelin nonparelleilla. Kinuskimunkeista tuli tosi herkullisia ja ne syötiinkin heti tuoreeltaan kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!