perjantai 31. toukokuuta 2019

Eskaritutustuminen.

Toinen kierros esikoulua alkaa meidän perheessä ensi syksynä. Herra D:n päiväkoti pysyy samana, vaikka eskari alkaakin, mutta ryhmänvaihto on edessä. Kävimme tutustumassa uuteen ryhmään ja uusiin aikuisiin (jotka ovat kyllä päiväkodin pihalta ainakin naamatuttuja) ja samalla kuulimme, että uuteen ryhmään vaihdetaankin jo kesäkuussa, jotta elokuussa loman jälkeen ei kaikki tule uutena asiana. Tutustumispäivänä tulevat eskarilaiset saivat tehdä jo ensimmäisen eskaritehtävänsä. Eskariope pyysi jokaista tulevaa ryhmänsä eskaria piirtämään oman kuvansa ja kirjoittamaan kuvan yhteyteen oman nimensä. Kaikkien kuvat ripustettiin seinälle ja eskariope lupasi opetella näistä kuvista jokaisen lapsen nimen elokuuhun mennessä.

ensimmäinen eskaritehtava omakuva

Meidän päiväkoti koostuu kahdesta talosta. Isosta uudesta talosta, jossa on seitsemän päiväkotiryhmää ja pienemmästä vanhasta "ylätalosta", jossa on kaksi päiväkotiryhmää ja muutama kerhoryhmä. Pojat aloittivat päivähoitotaipaleensa perhepäivähoitajalta. Kaupungin toive oli, että lapsi siirretään päiväkotiin viimeistään vuotta ennen eskaria, joten esikoisen siirto tuli eteen elokuussa 2016. Onneksi juuri samaan aikaan lähipäiväkodin remontti oli valmis ja uusi upea päiväkoti avattiin. Kummatkin pojat siirtyivät päiväkotiin tuolloin ja kummankin ryhmä oli isossa talossa. D siirtyi pikkutaloon silloin, kun jäin äitiyslomalle nuorimmaisesta, koska osapäiväryhmä perustettiin sinne. D on rakastanut olla tuossa pienessä, hyvin kodinomaisessa talossa, mutta odottaa kuin kuuta nousevaa sitä hetkeä, kun hän siirtyy isoon taloon. Huomaan pojasta, kuinka hänelle ei eskariin siirtyminen ole niin suuri henkisen kasvun paikka, vaan suuremman kasvun tuntuu tekevän tuo ison talon merkitys. Ehkä suurin ero päivään talojen välillä on lounas. Pikkutalossa ruoka tuodaan omaan ryhmään, mutta isossa talossa lounas mennään ryhmittäin syömään ruokalaan.

Esikoisen ensimmäinen koululuokka päättyy lauantaina juhlittavaan kevätjuhlaan ja hänen kesälomansa alkaa. Päiväkotilaisten loma alkaa noin viikkoa myöhemmin - seuraavan viikon torstaina. D ehtii siis siirtää tavaransa uuteen ryhmään ja tutustua aikuisiin ja uusiin kavereihin muutaman päivän ajan ennen kesälomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!