perjantai 15. helmikuuta 2019

Kilpailuta kattoremontti.

Edellisessä postauksessa lupasin kertoa meidän kattoremonttiprojektista. Talomme katto oli ehjä, mutta teknisen käyttöikänsä päässä. Otimme yhteyttä yhteen kattoremontteja tekevään yritykseen ja pyysimme heidät tekemään tarjousta. Emme siksi, että tekisimme remontin nyt heti, vaan siksi, ettei meillä ollut mitään hajuakaan siitä, kuinka paljon kyseinen remontti voisi kustantaa. Halusimme saada ymmärryksen hinnoittelusta tulevaisuutta varten ja kerroimmekin tämän myyjälle, jotta voisimme saman tien alkaa budjetoida remonttitilillemme varoja. Jos jonkun vinkin voin sanoa kattoremontin tekemisestä, on se KILPAILUTA! Ajattelimme ensin, että mennään nyt tuolla ensimmäisellä saadulla tarjouksella säästääksemme aikaa, mutta onneksi kuitenkin otimme kilpaileviakin tarjouksia.

En tule nyt kertomaan nimiä, mutta kerron noinhinnat, jotta näette itsekin sen, kuinka suuria eroja hinnoissa voi olla. Urakat sisälsivät lähes identtiset työt, joten hinnoitteluun vaikutti oikeasti vain tarjoaja ja heidän käyttämät materiaalit (peltikate). Ensimmäinen tarjous kattoremontista oli hinnaltaan 26.000 euroa. Myyjä oli hyvin paineistava ja kun hän oli ollut meillä jo lähes kolme tuntia mittailemassa, keskustelemassa ja tekemässä tarjousta, alkoi minusta tuntua siltä, ettei tästä tule nyt mitään. Myyjä toki teki työtään ja koitti saada nimemme urakkasopimukseen. Kerroin hänelle, uudelleen ettemme ole teettämässä remonttia nyt heti, emmekä koskaan tee tämän kokoluokan remonteista päätöstä heti, vaan haluamme keskustella keskenämme ja nukkua niin sanotusti yön yli. Tähän myyjä ehdotti, että jos hän menee tupakalle tuohon ulos, niin saatte aikaa keskustella. Tämä oli se viimeinen niitti, johon minun teki mieleni sanoa: "Rouva on nyt hyvä vaan ja kerää kamppeensa. Kiitos ajastasi ja tarjouksestasi, mutta tämä homma ei nyt lennä". Otimme kaksi muutakin tarjousta. Toinen tarjosi urakkaa hintaan 23.000€ ja kolmannen hintalappu oli 18.000€. Toinen tarjoaja oli pian meihin uudestaan yhteydessä ja kerroimme, että olemme suurella todennäköisyydellä tekemässä sopimuksen halvimman tarjoajan kanssa, sillä hintaerot ovat lähes häkellyttävät. Toisena tarjonnut myyjä pyysi lupaa tulla vielä kerran käymään ja tekemään tarkennetun tarjouksen. Kuulemma tarjouksen, josta emme voisi kieltäytyä. Myyjä tuli, teki muutaman tarkistusmittauksen ja naputti tarjoustaan valmiiksi. Hupsis, hinnasta putosi yhtäkkiä useampi tonni ja lopullinen urakkahinta oli alle alimman tarjoajan (vähän reilu 17.000€). Tämä taho sai urakan ja sovimme, että remontti tehdään jossain vaiheessa vuoden 2019 aikana.

kattoremontti talvella

Hintoja kuunnellessa ja katsellessa on herännyt kyllä kysymys, että kuinkahan paljon hinnoissa onkaan sitä niin sanottua ilmaa. Tottahan toki yritysten tarkoitus on tehdä voittoa ja mitä suuremmalla prosentilla, niin sen parempi, mutta siltikin varsinkin yritysten väliset hintaerot ihmetyttävät. Uskallan kuitenkin väittää, että saamistamme tarjouksista halvinkaan meille tuskin nollakatteella myytiin.

Remontti tehtiin nyt heti alkuvuodesta ja ajankohdaksi valikoitui totta kai juuri nuo edelliset kolmisen viikkoa, jolloin lunta saatiin tänne meidän kulmille ennätyspaljon. Lumen tulo hidasti aika tavalla remontin valmistumista, mutta loppujen lopuksi vanha katto oli muuttunut uudeksi katoksi hieman reilussa kahdessa viikossa.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on totta, aikaahan siihen menee, mutta usein siitä saa rahallisen "korvauksen".

   Poista
 2. Näinhän se menee, että kaikki pitäisi huolella kilpailuttaa, koska hinnoissa voi olla yllättävänkin suuret erot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Ehkä tämäkin kokemus nyt antaa jollekin voimaa jaksaa kilpailuttaa :)

   Poista
 3. Tämä oli hyvä kirjoitus lukea, sillä meille on tulossa muutaman vuoden sisälle kattoremontti. Pitää pitää sanasi mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tosiaan ottaa useampikin tarjous. Jos haluat voin vaikka sähköpostiin tms. laittaa sulle tiedon, mitkä firmat meille tarjosi palveluitaan :)

   Poista
 4. Kovia eroja ja kovia myyjiä...Huh. Hyvä että saitte katon kuntoon hyvällä tarjouksella :) Meilläkin on lähivuosina edessä muutamia isompia remontteja ja kilpailutuksia.

  https://nouw.com/laella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on, saa oikeasti olla ihan kovana, että pitää päänsä ;)

   Poista
 5. Kilpailuta remontti kuin remontti! Meillä kylppäri- ja saunaremonttiin pyydettii tarjous. "Hinta alkaa 3:lla" (30 000) oli siis ainakin pulitettavaa. Lisäksi laatat ja muut materiaalit piti valita heidän omasta valikoimasta. Jos olisimme halunneet materiaalit muualta, hinta olisi noussut sen mukaan. Jos jätti saunan pois ni "Sitten summa alkaa 2:lla". Lupaus sopimuksesta olisi pitänyt saada ennen kuin lopullisen summan sanoo kokonaisuudessaan. Ilmoitimme, että kysymme vielä muualta. Saimme kitkeriä kommentteja, että jos joku muu tarjoaa halvemmalla ni se on pimeää työvoimaa eikä taatusti suomalaista. Toinen yritys kävi ja hinta useita useita tonneja halvempi! Itse saimme päättää materiaalit. Ei varmaan ole vaikea arvata kumpi firma meille teki työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta, aina kannattaa muistaa kilpailuttaa. Meilläkin on samantyyppinen kokemus, tosin jo vuosien takaa. Ihan mielivaltaista tuntuu välillä olevan touhu.

   Poista
 6. Oho, todellakin hurjia summia, varsinkin näin kun remonttikokemukset on lähinnä seinönaalia ja tapettia. 😅 Erittäin hyvä kannustus kilpailuttamaan 😊

  VastaaPoista
 7. Kuinka paljon oli neliöitä?

  VastaaPoista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Meillä rupeaa talossamme pikkuhiljaa kattoremontti olemaan ajankohtainen täällä Pirkanmaalla. Sama ongelma myös meillä, että meillä ei ole mitään hajua mitä tuollainen kattoremontti voisi maksaa ja olisi kiva vähän budjetoida. Tuohan on hyvä idea, että soittaa kattoyrityksiin ja tiedustelee tarjouksia.

  VastaaPoista
 10. Itsekin kattoremontin juuri läpikäyneenä voin sanoa samaa että hintaerot ovat isoja. Kannattaa myös ottaa suosituksia mukaan. Siinä myös hyvin valikoituu ne, joilta tarjouksia pyytää.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!