sunnuntai 24. helmikuuta 2019

6 satunnaista faktaa minusta - Tiesitkö, että pesen tukkani ja itseni yhdellä kädellä?

Aina silloin tällöin saa lukea muista blogeista muutaman faktan tai paljastuksen listoja. Ihminenhän (ja varsinkin suomalainen) on kovin utelias olento ja myönnän, että minustakin on kiva lukea muiden paljastuksia. Siitä idea tähän postaukseen.

Kuitit

En koskaan käytä käteistä rahaa, vaan maksan aina kaiken kortilla. Säästän jokaisen kuitin ja tarkastan tilini saldoa kuittien mukaan noin kerran viikossa. Tein tätä aikoinaan nuorempana, kun halusin tietää tarkalleen mikä tilini saldo on ja siitä on jäänyt tapa.

Pesen tukkani ja itseni yhdellä kädellä

D:n syntymän jälkeen alkoi ihoni oireilla kauttaaltaan hyvin kummallisesti. Iholle nousi ihan pieniä punaisia kutiavia näppylöitä ja niitä oli kaikkialla. Kun oireet nousivat kasvoihini eikä helpottaneet meikittömyydellä ja kortisonivoiteella menin ihotautilääkärin vastaanotolle. Minulle tehtiin perusallergiatestit ja huomattiin, että olen erittäin allerginen isotiatsolinonille (tai metyyli-isotiatsolinonille). Isotiatsolinoni on esimerkiksi kosmetiikassa käytetty säilöntäaine ja sitä löytyy myös todella monesta saippuasta, hoitoaineesta, shampoosta, pesuaineesta jne. Hiusshampooni sisälsi tätä ainetta ja uskomus on, että siitä olivat oireeni johtuneet. Tästä jäi toisen käden sormiini jokin kosteustasapainohäiriö ja sormeni oireilevat heti, kun kosken mihin tahansa saippuaan. Siksi pesen aina vain yhdellä kädellä.

Ensin juusto sitten kinkku

Ja tähän on ihan selitys miksi näin. Jos juusto olisi päällä ja sattuisin pitämään sormella tai parilla leivän päällisistä kiinni, jäisi sormiini juustosta haju. Kinkusta ei jää samalla tavalla hajua sormiin ja siksi kinkku saa olla päällä.

Lemmen viemää

Jäin koukkuun tähän saksalaiseen saippuasarjaan esikoisen odotusaikana. Apua, noin kahdeksan vuotta sitten! Hyvä sarja, välillä vähän hitaasti etenevä, mutta mikä parasta, sitä tuli telkusta jokaisena arkipäivänä yksi tunnin mittainen jakso. Aikaa kului ja vuodet vierivät, enkä enää ehtinyt katsoa sitä päivittäin tai edes viikoittain. Tallensin jaksot aina digiboksille. Tuo sarja ei ole tainnut koko tänä aikana olla ollenkaan tauolla joten sitä tulee tauotta viisituntia telkkarista joka viikko. Sanomattakin on selvää, että siinähän jää vähän jälkeen, kun muu elämä ajaa saippuasarjan edelle. Digiboksin kovalevy tuli täyteen ja ostin ulkoisen kovalevyn tallentaakseni lisää jaksoja, hahahaha! Tällä hetkellä ei-katsottuja jaksoja taitaa olla tallessa 600 kappaletta.

kääpiösnautseri uros däni pippuri-suola

Jos olen yksin kotona, valvon myöhempään

Joskus harvoin on niin, että olen yksin kotona lasten kanssa ja ilta menee siinä itsekseen telkkaria tuijottaessa. Jostain kumman syystä valvon usein pidempään näinä iltoina, kuin sellaisina iltoina milloin mies on kotona. En ole vielä keksinyt syytä siihen, miksi näin on.

Arkiaamuisin en koskaan syö aamupalaa ja viikonloppuisin en voisi olla ilman sitä

Arkena herätyskello soi 5.45 ja kotoa täytyy rientää päiväkodille kahden lapsen kanssa 7.30. Jotta ehtisin aamuisin syödä aamupalan kotona, ennen kuin lapset heräävät, pitäisi minun herätä paljon nykyistä aiemmin. Arkiaamujen aamupalattomuus on minulta ihan tietoinen valinta, sillä en vaan pysty heräämään enää yhtään aiemmin. Joskus tosin korvaan aamupalan mukaanotettavalla smoothiella ja juon sen työmatkan aikana. 

Lähde säkin mukaan tunnustamaan ja kerro muutama fakta itsestäsi!

9 kommenttia:

 1. Nämä on kyllä hauskoja postauksia :) Muistan itsekin tuon Lemmen viemää -sarjan ja hetken aikaa itsekin seurasin sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että joku muukin on sitä seurannut :D

   Poista
 2. Näitä faktoja on kyllä mielenkiintoista lukea! Ehkäpä lähden tähän haasteeseen mukaan jossain vaiheessa. Minä taas menen usein aiemmin nukkumaan, kun mies ei ole kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde ihmeessä, näitä kun tosiaan on niin kiva lukea :D

   Poista
 3. Mielenkiintoisia juttuja sinusta. Minäkin valvon monesti yksin myöhempään. :)
  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä, on ettei sitä osaa mennä yksin ollessa ajoissa nukkumaan ;)

   Poista
 4. Mie valvon muutenkin vähän liian myöhään, mutta erityisesti silloin kun mies on yövuorossa niin en vaan jostain syystä osaa käydä ajoissa nukkumaan ollessani "yksin" lapset toki on kotona kanssani mut ei sitä lasketa 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua miten ihmisen nukkumaanmenoon vaikuttaa tämmöset asiat :D

   Poista
 5. Nämä postaukset on kyllä hauskoja, kiva oppia lisää bloggaajakollegoista

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!