sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Kun mikään ei mennyt lomalla putkeen.

Instaa seuranneet ovat huomanneet, että me olemme olleet lomalla. Se mitä instassa taas ei ole näkynyt tulee ilmi nyt tästä postauksesta. Tämä loma, kun ei mennyt ihan putkeen. Ensimmäinen vastoinkäyminen iski noin viikko ennen lomamme alkua, kun huomasimme kaiken kiireen keskellä, että mieheni passi oli mennyt vanhaksi. Eli kävi niin sanotusti klassiset. Pikapassinhan saa nopeastikin, mutta koska mieheni ei ole suomen kansalainen tuli passin hankinnasta astetta vaikeampaa. Hänen oli pakko matkustaa kotimaahansa hakemaan passia ja toivoa, että passin saisi nopeasti. Virallisesti passin saisi kahdessa päivässä, mutta kuulimme, että jotkut olivat saaneet sen vain tunneissa ja toivoimme todella, että tämä onni osuisi meidänkin kohdalle. Onni potkaisi ja vuorokausi siitä, kun mieheni lähti matkaan, hän oli jo takaisin Suomessa - passi taskussaan.

gran canaria bahia feliz hanna kommammaa

gran canaria bahia feliz

gran canaria bahia feliz

Loma alkoi meille perinteisesti, eli kaksi päivää ennen lähtöä käytin nuorimmaisen lapsen lääkärissä silmätulehduksen vuoksi. Silmätulehduksen syy löytyikin korvasta ja soimasin itseäni hetken siitä, miten en meidän korvatulehdushistorialla tullut ajatelleeksi korvia. Noh, mitä sitä pohtimaan sen enempiä. Lennolle lähdettiin antibiootin, kipulääkearsenaalin, puuduttavan korvasuihkeen ja silmätippojen kera. Jotta A ei olisi ainoa sairastaja, oli O valittanut maanantaista lähtien vatsakipua ja söi hieman huonommin. Koska muita oireita ei ollut, laitoimme hänen oireilunsa matkakuumeen ja jännityksen piikkiin. A:n silmät paranivat ja selvästi antibioottikin tehosi, mutta jostain syystä koneen laskeutuessa Las Palmasiin nousi likalle kuume. Buranalla kuume laski ja tyttö oli oma itsensä. O:n vatsakipu jatkoi mukana, joten nyt tiesimme, ettei se ollutkaan vain jännitystä. Muutaman päivän jälkeen poika alkoi taas syödä paremmin ja kertoikin, ettei vatsa ole enää kipeä, joten se "tauti" tuli selätettyä. Seuraavan kerran A:lle nousi kuume perjantaina ja käytimme hänet hotellin lääkärillä. Epäilin ettei antibiootti tehoa, mutta lääkärin mukaan korvat olivat jo selvästi paranemaan päin ja saimme ohjeeksi jatkaa antibioottia sekä kipulääkitystä ja käydä uudella tsekkauksella sunnuntaina.

Lauantai taisi olla lomamme paras päivä, sillä silloin kaikki voivat hyvin, nauttivat auringosta ja uivat. Sunnuntaina lääkäri totesi korvan olevan jo lähes terve, mutta iltaa kohden tytön kehon täytti selittämätön punapilkullinen ihottuma, joka ei kuitenkaan onneksi vaikuttanut häiritsevän tyttöä itseään. Kuumekin nousi taas, mutta jälleen kerran laski lääkkeellä ja pysyi poissa. Maanantaikin taisi olla hyvä päivä. Tiistai toi taas sekä Kanarian, että lomamme ylle synkkiä pilviä, A:n kuume nousi taas ja nyt tyttö kieltäytyi myös syömästä! Lääkärin vastaanotolle lähdettiin heti. Lääkäri totesi korvien edelleen olevan hyvät, mutta ei osannut sanoa ihottumasta mitään varmaa ja antoi lähetteen sairaalaan lastenlääkärille. Sairaalassa likkaa ei juurikaan tutkittu ja todettiin, että todennäköisesti kyseessä on jokin virustauti. Yleiskunto tytöllä kuitenkin oli hyvä. Kuume ei oikeastaan enää laskenut lääkkeelläkään kuin muutamaksi tunniksi, joten odotin keskiviikkoista kotiin paluuta jo todella paljon.

Matkassahan meitä oli muitakin, kuin vain meidän perhe. Mukaan saimme houkuteltua sekä veljeni, että siskoni perheineen ja jotta kaikki huonot kortit eivät olisi osuneet meille, saivat hekin osansa synkistä pilvistä. Yksi lapsista oksensi yhtenä yönä useammankin kerran, mutta oli heti seuraavana aamuna jo lähes normaali. Kävimme tarkkaan läpi mitä kukakin oli syönyt edellisenä iltana ja tulimme siihen tulokseen, että kyseessä saattoi olla ruokamyrkytys. Päivää ennen kotimatkaa kävi seurueemme toinenkin yksivuotias lääkärissä silmätulehduksen vuoksi ja sai diagnoosiksi korvatulehduksen. Lääkäri ei myöskään ollut yhtään varma siitä, onko heidän hyvä lentää seuraavana päivänä tuon tulehtuneen korvan kanssa. He aloittivat antibiootin ja kävivät taisteluun aikaa vastaan. Lähtöpäivän aamuna lääkäri katsoi uudestaan korvan, totesi antibiootin purevan hyvin ja antoi lentoluvan, vaikkakin epäili, että antibiootista oli tullut lapselle allerginen reaktio (näppylöitä iholla) ja määräsi ettei sitä tulisi enää ottaa.

gran canaria bahia feliz playa feliz hotel orquidea

gran canaria bahia feliz playa feliz

gran canaria bahia feliz

gran canaria bahia feliz playa feliz

A:n syömättömyys lisättynä kipu- ja kuumelääkkeeseen sekä kuumeeseen sai tytön myös voimaan pahoin ja kun olimme matkalla hotellilta lentokentälle, hän oksensi bussissa päällensä. Ehdin jo miettimään siinä likkaa putsatessa, että mitähän vielä voin odottaa tältä matkalta, kun kuului aivan järkyttävän kova pamahdus. Olimme moottoritiellä matkalla lentokentälle, joten arvaatteko jo mitä nyt kävi? Rengashan siitä bussista puhkesi! Kuskin toiminta oli kuitenkin todella ripeää, hän pysäytti auton tienlaitaan ja soitti uuden auton hakemaan meitä. Siinä sitten motarin laidassa koko bussillinen ihmisiä ja matkatavaroita siirtyi autosta toiseen ja matka jatkui.

Lento lähti ajoissa ja asiakaspalvelu lennolla oli ensiluokkaista. Helsinki-Vantaalle laskeuduttiin muutama minuutti ennen keskiyötä ja mikä parasta, meidän matkalaukut tulivat hihnalle ensimmäisten joukossa.

Kaikesta huolimatta loma oli ihana. Saimme nauttia auringosta ja lämmöstä, mutta kyllä kuulkaa kotona on nyt mukava olla, hahahhahahah!

9 kommenttia:

 1. No voi ei..! Tietenkin nämä kaikki piti sattua lomaviikolle 🙄 Enterorokkoa on ollut paljon liikkeellä hoitopaikoissa, ehkä siinä syy?! Meillä on myös lomamatka tulossa ja juuri nyt kaikilla on flunssan oireita.. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Toivottavasti te saatte nauttia terveestä lomamatkasta :D

   Poista
 2. Huh mikä loma! Toivottavasti teidän seuraava loma sujuu sujuvammin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan toi kai jo sen verran pohjanoteeraus, ettei kai kauheesti huonommin enää voi mennä, toivottavasti ;)

   Poista
 3. Voi ei mitä kommelluksia matkassa :D Onneksi oli kuitenkin ihana loma ja selvisitte ehjin nahoin kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useasti huomasin loman aikana miettineeni, että "mitähän vielä" ;) Nythän tää kaikki jo huvittaa.

   Poista
 4. Ikävän paljon sairastelua on matkallenne mahtunut. Onneksi myös hyviä hetkiä!
  Terveempää loppu vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin, yritetään muistaa enemmän niitä hyviä hetkiä :D

   Poista
 5. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Joskus kyllä tulee miettineeksi, miksi niiden pitää aina kasaantua ja juuri silloin kun niitä vähiten kaipaisi.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!