torstai 8. marraskuuta 2018

Irtokarkeilla koristeltu synttärikakku.

Viisivuotiasta kummityttöäni juhlittiin viime viikonloppuna. Lahjatoiveista ei juurikaan puhuttu etukäteen, mutta kakkutoive tuolla pienellä tytöllä oli kirkkaana mielessään. Lähes vuosi sitten tein hänen siskolleen tikkarikakun ja kummityttöni toivoi saavansa samanlaisen nyt omille synttäreilleen. En tahtonut tehdä ihan samanlaista, joten sovimme että saan tehdä vähän erilaisen, mutta kuitenkin sellaisen, mihin tulee karkkeja koristeeksi. Tämä onneksi sopi ja sain suhteellisen vapaat kädet kakun toteuttamiseksi.

irtokarkeilla koristeltu täytekakku

irtokarkeilla koristeltu täytekakku

irtokarkeilla koristeltu täytekakku

Paistoin kakkuun äärettömän herkullisen suklaakakkupohjan Kinuskikissan ohjeella ja täytin kakun appelsiinirahka-mansikkamoussella. Juhlapäivänä kumosin kakun ja valmistin sokerikreemin. Jaoin kreemin kolmeen osaan ja värjäsin kaksi pinkillä - toisen tummemmaksi ja toisen vaaleammaksi ja kuorrutin näillä kakun. Viimeiseksi ladoin päälle vielä irtokarkit ja koko komeus oli valmis, kunhan itse synttärisankari oli saanut asetella kakun reunoille itse valitsemansa muutamat koristeet.

10 kommenttia:

 1. Kakun ja synttärisankarin mekon värit sopii hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
 2. Oih kuinka nätti. Itsellä jo pyörähtänyt mielessä oman tyttösen ensi kevään synttärit kakkuineen - tässä yksi mainio vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva siitäkin, ettei koristeluun mene juurikaan aikaa :D

   Poista
 3. Apua miten taivaallisen näköinen kakku, kyllä kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähettäisin palan, jos sitä olisi jäänyt, mutta tämä kakku taisi hävitä kokonaan juhlien tiimellyksessä ;)

   Poista
 4. Irtsarit on parhaita! Ja hei lapset tykkää satavarmasti.
  Kauniin kakun oot tehny, varmsti maistui! ❤️

  VastaaPoista
 5. Nämä nykyajan runsaat ja korkeat kakut ovat kyllä lasten mieleen, mutta saavat myös aikuiset innostumaan:) Kaunis kakku ja varmasti herkullinen<3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!