torstai 25. lokakuuta 2018

Likan huone on valmis.

Likan huone valmistui meidän uuden kodin remontissa ensimmäisenä. Yhtä seinää siirrettiin heti alkuunsa ja oikeastaan sen jälkeen huone jätettiin tahallaan odottamaan vuoroaan. Remontoimme muut huoneet muuttovalmiiksi ja päätimme jatkaa sitten A:n huoneen remontin kanssa. Nyt on mennyt monta viikonloppua ja iltaa, kun mies on käytännössä katsoen asunut tuossa yhdessä huoneessa kaiken valveilla ja kotona olon ajan. A:kin oppi jo, että yhden huoneen ovi on koko ajan kiinni ja jos hän halusi isältään huomiota, hän paukutti avokämmenellä ovea. Hauskinta tässä oli se, että tyttö teki sitä silloinkin, vaikkei isä ollut edes kotona.

Seinät saivat uuden pinnan ja ne maalattiin. Olen viikkoja selannut nettiä läpi ja ihastunut todella monta kertaa erilaisiin maalattuihin seiniin. Yksi idea oli kuitenkin ylitse muiden ja sellainen seinä A:n huoneeseen tuli. Kaikista vaikeinta maalauksessa on mielestäni värien valinta, mutta väriliuskojen hakeminen kaupasta kotiin helpottaa tehtävää huomattavasti. Halusin toteuttaa seinän kolmella eri värillä ja jos yhden maalisävyn valitseminen on vaikeaa, niin kolmen on vielä vaikeampaa!

geometriset kuviot teipattuna seinään maalausta varten

geometriset kuviot teipattuna seinään maalausta varten

Suunnittelin kuvion ensin paperille. Piirsin ruutupaperille suunnilleen mittakaavassa olevan suorakulmion esittämään maalattavaa seinää ja sitten vetelin viivoja vähän sinne sun tänne. Yhdessä mieheni kanssa jäljensimme sitten tämän suunnitelman maalarinteipillä seinään ja niin seinä oli valmis maalattavaksi. Mietimme, kuinka toteutamme maalaamisen ja värin vaihdon, johon mieheni keksi hyvän tavan. Päätimme mikä maaleista oli 1, 2 ja 3 ja merkitsimme paperisuunnitelmaamme numerot kuhunkin kohtaan ja näin meidän oli helppo katsoa maalauksen lomassa suunnitelmasta millä värillä maalataan mistäkin.

Lopputulos on juuri sitä, mitä ajattelinkin sen olevan ja poikien huoneisiin tulee hyvin samalla idealla kolmea eri väriä. Kummankin pojan huoneeseen tulee kuitenkin yhteen seinään vain kolme isoa kolmiota. Me maalattiin Tikkurilan värikartan sävyillä Villiruusu (N338), Pioni (X337) ja Orkidea (Y421).

geometriset kuviot maalattuna seinässä

geometriset kuviot maalattuna seinässä

geometriset kuviot maalattuna seinässä

11 kommenttia:

 1. Tää on upea!!! :) Tuutko meillekin maalaamaan? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, kiitti <3 Tulisin tottakai, ellei mulla olisi tätä maalaushommaa ihan sairaasti jo täällä kotona ;) Laita Tume hommiin :D

   Poista
 2. Vitsit sä oot taitava! Toi seinä on ihan mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Yllättävän helposti tämän sai tehtyä. Homma kuulostaa paljon haastavammalta, kuin mitä se onkaan :)

   Poista
 3. No on makee! Tästä voiskin ottaa vähän inspistä poikien tyksään huoneeseen.. 🤔
  Ja ihanat sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Mulla on poikienkin huoneeseen samantyyppistä ideaa mietinnässä, mutta jotain vähän yksinkertaisempaa ;)

   Poista
 4. Vau, ompa hieno 😍 yksinkertainen mutta näyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Tähän olen kyllä itsekin erityisen tyytyväinen.

   Poista
 5. Onpa hieno, todella upea! Tuollaiseen sisustukseen itse tarvisin jonkun ammattilaisen neuvomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Ammattilaisesta käy hyvin google ja sillä löytyvät alan artikkelit ja videot :D Niillä mekin onnistuttiin :)

   Poista
 6. Oi, tästä tuli kyllä todella hieno! Ihailin jo instassakin toteutusta <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!