perjantai 6. heinäkuuta 2018

APUA! Kihlasormukseni katosi Jumbossa.

Veikkaan, että ensimmäinen ajatuksesi on se, että olen jostain syystä riisunut sormuksen sormestani, jonka seurauksena sormus on pudonnut ja hävinnyt. E-hei, näin ei käynyt, mutta osuinko oikeaan? Tähän katoamiseen liittyy vähän enemmän draamaa ja jännitystä kuin perus katoamistapaukseen.

vihkisormus

Kihla- ja vihkisormukseni ovat olleet sormessani lähes tauotta viimeiset seitsemän vuotta. Sormukseni ovat valkokultaa ja olivat menneet ihan harmaiksi jo pidemmän aikaa sitten, mutta niiden puhdistukseen vieminen oli jotenkin todella suuren kynnyksen takana. En olisi halunnut jättää kumpaakin samaan aikaan kultasepänliikkeeseen, koska sormi olisi kovin alaston viikon verran, mutta toisaalta helpompaa oli viedä ne kerralla. Kihlasormukseni on ottanut vaatteisiin kiinni jo hyvän tovin ja koska siskolleni kävi niin, että yhtenä aamuna hänen sormuksestaan puuttui yksi timanteista, en uskaltanut enää olla huomioimatta sormukseni kuntoa. Vein sormukset puhdistukseen ja pyysin, että huoltaisivat samalla sormukseni niin, ettei se enää ottaisi kiinni. Viikko kului ja hain sormukset takaisin. Ne kiilsivät ihanasti, mutta heti huomasin, että kihlasormus jäi edelleen vaatteisiin kiinni. Harmistuneena totesin, ettei sitä varmaan sitten katsottu samalla. Nainen pahoitteli tapahtunutta ja tarjoutui lähettämään sormuksen sepälle takaisin ilman kuluja ja näin tehtiin. Nyt papereihin ei kirjattu mitään noutopäivää valmiiksi, vaan lupasivat liikkeestä ilmoitella, kun sormus heille palautuu. En tiedä miten tuo prosessi kaiken kaikkiaan menee, mutta ilmoitusta ei koskaan tullut ja kävin reilun viikon jälkeen kysymässä sormustani. Sillä hetkellä sitä ei löytynyt liikkeestä ja minulle luvattiin kysyä asiaa sepältä ja ilmoittaa. Arvaattekin varmaan jo, että viikko vierähti eikä sitä seuraavaakaan yhteydenottoa tullut. Kävin taas kysymässä sormustani. En muuten ole ikinä aiemmin nähnyt kuinka kahdelle koruliikkeen työntekijälle nousee hikipisarat otsalle niin nopeasti, kun nyt nousi. He eivät taaskaan löytäneet sormustani, eikä minulla ollut aikaa jäädä pidemmäksi aikaa odottamaan, kun etsivät sitä liikkeestään. Lupasivat taas soittaa, mutta tällä kerralla jo saman päivän aikana. Tällä kertaa he todellakin pitivät lupauksensa ja soittivat. Sen puhelun aikana minulle vasta valkeni se, että sormukseni todellakin on kadonnut. Totta kai tiedostin koko ajan, että katoaminen on mahdollista, mutta enhän minä siihen oikeasti uskonut. Uskoin ja luotin siihen hetkeen asti, että kyllähän se nyt löytyy - eihän sormus voi kadota näin!? Liikkeestä lupasivat olla vielä yhteydessä seppään ja pyytää häntä tarkastamaan omat tilansa extratarkkaan. Siltikään sormusta ei löytynyt ja nyt se on julistettu kadonneeksi. Luonnollisestikin koruliike korvaa minulle uuden samanlaisen (onneksi aitoustodistus oli tallella ja sain annettua heille tarvittavat tiedot), mutta eihän se ole sama asia. Tulen aina lopun elämääni tietämään, kun sormustani katson, ettei se ole juuri se yksilö, minkä olen yllärinä saanut mieheltäni.

Veljeni on aina ollut tietyissä asioissa vähän noh.. turhan tarkka. Olemmekin leikkisästi kutsuneet häntä aina silloin tällöin foliohatuksi. Hänenkin vaimonsa on miettinyt sormusten puhdistusta, mutta veljeni on ohjeistanut häntä aina, ettei sormuksia voi viedä sellaiseen paikkaan puhdistettavaksi, mistä ne lähetetään sepälle. Veljeni mielestä liikkeen pitää olla sellainen, missä sepän paja on konkreettisesti siellä. Monta vuotta pidin tätä ajatusta hätävarjelun liioitteluna ja nauroin hänelle. Nyt uskon ja ymmärrän toisin ja voitte muuten olla varmoja, etten enää ikinä vie korujani korjattavaksi tai puhdistettavaksi sellaiseen paikkaan, missä niitä ei paikan päällä voida hoitaa.

10 kommenttia:

 1. Todella kurja homma. Toivon, että ihme kävisi ja sormuksesi löytyisi vielä jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä ihmettä minäkin odotan, mutta en ole kovinkaan optimistinen sen suhteen. Ja toisaalta parempi nyt vain hyväksyä tämä, niin ei tarvitse loppuelämää rypeä tässä ärsytyksessä :)

   Poista
 2. Huh huh, ja todella harmi. Uskon, että ärsyttää suunnattomasti. Minäkin pidän peukkuja pystyssä, jos vaikka ihme tapahtuisi. Kaikesta huolimatta aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani <3 Sen on pakko löytyä jostain, kun moni jo pitää minulle peukkuja :) Mahtavaa loppuviikkoa teillekin!

   Poista
 3. Uskon, että ärsyttää! Olisin itsekin hyvin ärsyyntynyt vaikka onhan nämä inhimillisiä tapauksia.

  VastaaPoista
 4. Kurja tapaus. Luulisi liikkeen huolehtivan sormuksista tarkemmin. Noilla sormuksilla on kuitenkin suuren suuri tunnearvo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luulisi tosiaan heidän juuri ymmärtävän sen tunnearvon. Nyt on uusi sormus sormessa, mutta tietenkään tämä ei ole sama ja varsinkin vielä, kun tämä nyt on oikeasti aika erilainen kuin se mikä minulla oli. Täytyykin ehkä kirjoitella sormuskäänteistä vielä lisää.

   Poista
 5. Voi että, itseänikin harmittaisi tuollainen kovasti - saitko pahoittelujen ja uuden vastaavan sormuksen lisäksi mitään muuta korvausta tuosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain toki, mutta en ehkä ihan ollut täysin tyytyväinen hyvitykseen. Patterinvaihtolahjakortteja (vaihdatan mihinkään laitteeseen pattereita ehkä kerran kahteen-kolmeen vuoteen), mahdollisuuden käyttää tätä uutta sormusta huollossa ja puhdistuksessa rajattomasti kahden vuoden ajan (en ole ihan varma uskallanko) ja sitten vielä 30% alennuslahjakortin. 30 pinnaa on varmasti ihan hyvä jos ostaa jotain kalliimpaa, mutta nyt olen vähän sellaisessa huonossa asemassa, että "pakko" käyttää se, mutta en oikeasti olisi ostamassa mitään. Käytän hyvin harvoin koruja ja ne mitä nyt saattaisin ostaa on jotain Nomination -rannekorun paloja, ja mitä se yksi pala nyt maksaa? Muutaman kympin ehkä, niin 30% euroissa on todella vähän siitä, kun ajattelee, että se on se heidän hyvityksensä mielipahasta.

   Ja joo, voin toki keksimällä keksiä jotain isompaa ostettavaa, mutta samalla, jos ostan jotain isompaa eli kalliimpaa, myöskin he nettoavat siinä enemmän. Eli mua ehkä vähän häiritsee tässä "kädenojennuksessa" se, että se on enemmän heille win-asetelma, kuin minulle.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!