lauantai 30. joulukuuta 2017

Likka on 5kk - neuvolakuulumisia.

Tarkoitukseni on ollut kirjoittaa A:n kuulumisia ainakin kerran kuussa, mutta nyt on kiire asettanut suuria haasteita viimeisen parin kuukauden ajan. 4-kuukautisneuvola oli ja meni jo kuukausi sitten, enkä millään ehtinyt kertomaan siitä teille. Tosin suuria siellä ei kerrottukaan, joten tuntui myöskin siltä, että olisi pitänyt keksiä "tikusta asiaa".

"Suloinen, rauhallinen tyttö. Hymyilee ja jokeltaa. Tarttuu leluun, kääntyy vatsalleen. Vatsallaan on suorin käsivarsin. Kasvaa hienosti."

A:n ollessa neljä kuukautta ja yhden päivän hän kääntyi kovan ähellyksen saattelemana selältä mahalleen ja heti seuraavana päivänä tuo taito oli neidillä jo niin hallussa, ettei selällä enää juurikaan viihdytä. Mahalta selälle kääntyminen taas harvoin tapahtuu tahdon kautta, mutta kääntyminen niinkin päin onnistuu, kunhan päätä kääntää tarpeeksi. Likan syntymästä asti olemme tienneet hänen olevan aivan toista luokkaa äänen käytössä kuin veljensä, mutta pienoisena yllätyksenä se kuitenkin tuli kuinka kovaa A voikaan kiljua. Ja totta kai paras aika kiljua on iltamyöhällä, kun veljet on jo nukkumassa - esimerkiksi niin kuin klo 22.30 :D

Nyt viisikuisena A osaa mahallaan kurotella leluja ja pyöriä akselinsa ympäri. Jos lähistöllä on jotain erittäin mielenkiintoista, saattaa tyttö potkimalla päästä muutamia kymmeniä senttejä eteenpäin, mutta ryömimiseksi en sitä vielä laskisi. A tunnistaa jo nimensä ja pää kääntyykin hyvin puhujan suuntaan.

lappulelu vauvan lelu rapinalelu silikonihelmet purukulma neuvola

A on omaksunut rytmikseen jo muutamia kuukausia sitten hyvin myöhäisen aikataulun. Hän on jo pitkään nukahtanut yöunilleen vasta lähempänä puoltayötä ja jatkanut yötään aina puolille päivin saakka. Sinällään tämä on ollut oikein toimivaa, että näin olen saanut aamupäivät pyhitettyä työnteolle, mutta kun sitä on useamman kuukauden tehnyt jää yöuni hyvin vähäiseksi ja väsymys on salakavalasti astunut elämääni. Arkena on pakko nousta seitsemältä, että ehtii syöttää, juottaa ja puettaa pojat ennen tarhaan lähtöä. Ja jos on mennyt nukkumaan puolen yön hujakoilla, ollut hereilläkin pari kertaa yön aikana, niin ei uni ole ollut kovin levollista. Nyt kuitenkin olen onnistunut kääntämään A:n unirytmiä hieman ja saamme hänet ehkä jo yhdeksältä illalla nukkumaan. Yöheräämisiä on kaksi tai yksi, riippuu hieman siitä mihin yö kullakin loppuu. Hereillä ollaan yleensä kolmelta ja kuudelta.

Istuttaa ei paljoa vielä uskalla, mutta varsinkin sylissä tyttöä pidetään usein istuvassa asennossa, kun selän tukeminen on taattu.

5kk kasvut: paino 8255g, pituus 65,5cm ja päänympärys 42,2cm

1 kommentti:

  1. Olen niin helpottunut kun kuulen, että olette saaneet A:n rytmiä hieman käännettyä. Ehkä saat itse myös vähän nyt nukuttua, sillä jos ei nuku niin mikään ei onnistu <3 Hyvää uutta vuotta teidän koko perheelle! :)

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!