torstai 28. joulukuuta 2017

Joulupukkia ja vatsakipua.

Ainakin niistä kahdesta on minun jouluni tehty. Alavatsa kipuili jonkin verran jo lauantaiaamusta lähtien ja koska en halunnut lähteä joulun jälkeen mökille selvittämättä asiaa tarkemmin, kävin lääkärissä vielä jouluaattoaamuna. Tarkaksi ei lääkärikään osannut diagnoosia sanoa, mutta veikkasi kipuilun johtuvan lähestyvistä kuukautisista. Särkylääkkeellä vatsa oli ok, eikä juurikaan häirinnyt joulun viettoa.

joulu jouluaatto joulukuu 2017 kuusi koriste

joulu 2017 syntymäpäivä jouluaatto kuppikakku

joulu 2017 syntymäpäivä jouluaatto kuppikakku

joulu joulukuu 2017 jouluaatto jouluasetelma kukka

Joulun vietimme mieheni siskon luona. Aamupäivästä juhlimme kuohuvalla ja kuppikakuilla mieheni siskon syntymäpäivää, mutta muuten aatto oli hyvin perinteinen joulurauhan julistuksineen, glögeineen, ruokaähkyineen ja joulupukkeineen. Joulupukki tuli ja taisi pukkikin hämmästyä, kun vastassa oli lapsia, jotka juoksivat häntä vastaan ja suoraan halaamaan. Lapset hihkuivat onnea lahjoistaan ja moni sai juurikin sen mitä oli toivonutkin. Pukki toi minullekin melkein kaikki toivomani asiat. Unta olin myöskin pyytänyt, mutta sitä ei tullut - saattaapi toki johtua siitä, ettei kai sitä juurikaan paketoida voi.

Aikuisten kesken turistiin vielä pitkälle joulupäivän puolelle ennen kuin pakotimme itsemme nukkumaan.

joulu jouluaatto joulukuu 2017 kuusi koriste

joulu jouluaatto joulukuu 2017 kuusi koriste

joulu jouluaatto joulukuu 2017 syntymäpäivä kippis

Joulupäivänä siirryimme kodin kautta vanhemmilleni syömään toista joulun ateriaa ja sen jälkeen kiiruhdimme kotiin pakkaamaan. Aikataulumme oli vedetty tiukalle ja pyrkimyksemme oli lähteä ajamaan kohti mökkiä tapanin aamuna. Jos minä olisin saanut päättää olisimme ajaneet pohjoiseen vasta keskiviikkona, mutta mies oli sitä mieltä, että mennään heti - ja niinhän sitä sitten mentiin.

joulu jouluaatto joulukuu 2017 kuusi koriste

joulu jouluaatto joulukuu 2017 jouluruoka

joulu jouluaatto joulukuu 2017 jouluruoka

Tapanina kello soi viideltä aamulla ja tuntemukset alavatsalla oli samanlaiset kuin jo muutamana päivänä aiemmin, mutta kun olin istunut autossa tunnin verran iski aivan järkyttävä pissahätä. Jouduin odottamaan tovin vessaan pääsyä ja hätä oli jo aivan hirvittävä. Kävin vessassa ja vaikka sainkin rakon tyhjennettyä ei se juurikaan tuonut helpotusta hädän tunteeseen, vaan se kasvoi koko ajan. Tässä vaiheessa olinkin jo aivan varma siitä, että oireeni olivatkin koko ajan olleet virtsarakon tulehdusta, joka oli nyt päässyt äitymään jo pahaksi. Onneksi särkylääkkeet oli pakattu mukaan ja yhdellä huoltsikalla sitten kaivettiin lääkkeet esiin. Särkylääke helpotti oloa huomattavasti 15 minuutissa ja elämä alkoi taas hymyillä. Kuusamon keskustaan on kuitenkin mökiltämme matkaa n. 50 kilometriä, joten päätimme vielä kuuden aikaan illalla tehdä ylimääräisen pysähdyksen Kuusamon terveyskeskuksella. Palvelu oli ensiluokkaisen nopea (joka varmasti osaltaan selittyi vähäisellä asiakasmäärällä) ja 20:ssa minuutissa jatkoimme jo matkaamme. Siinä ajassa olin ilmoittautunut, antanut pissanäytteen, saanut pikatestin tulokset, jutellut lääkärin kanssa mukavia ja saanut reseptin sekä ensimmäiset kaksi annosta antibiootista mukaani (apteekki oli jo kiinni).

Loppujen lopuksi matkamme kesti tällä kertaa 12 tuntia normaalin n. 10 tunnin sijaan.

Miten teidän joulu meni?

3 kommenttia:

 1. Ihania joulukuvia! :) Hih, sh rooli puski pintaan ja veikkasin vti:ta jo ekassa kappaleessa, onneksi ei tuon enempää häirinnyt joulun viettoa ja sitten oli hoito nopeaa. :) Meillä meni mukavasti aatto kotona, muuten olinkin pyhät töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se vti on naisten yleisin vatsakivun selittäjä heti kuukautisten jälkeen :) Kiva kuulla, että teilläkin on aatto kulunut mukavasti.

   Poista
 2. Ihania kuvia. Onneksi saitte apua nopsaan ja joulunne pääsi jatkumaan :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!