torstai 19. lokakuuta 2017

Syysloman kohokohta: Taaperotiistai

Lapset ja min ollaan vietetty tällä viikolla syyslomaa. Olen tainnut ennenkin kertoa, että Vantaalla on käytössä tämä päivähoidon rajaus 20:een viikkotuntiin minun ollessa kotona. Tästä syystä O:lla, joka on esikoulussa ei ole päivähoito-oikeutta esikoulun loma-aikoina, ja esikoulun loma-ajat taas määräytyvät koulujen mukaan, koska esikoulu kuuluu oppivelvollisuuden piiriin. Näin ollen O:lle tämä syysloma oli niin sanottua pakkolomaa ja koska toinen poika on väkisin kotona, pääsen minäkin ehkä helpommalla, kun en syki vain yhden vuoksi päiväkodille - eli D:kin on tottakai saanut lomailla.

Tämä syysloma oli loma, jota olin odottanut pitkästä aikaa todella hartaasti. Vaikkakin likka nukkuu hyvin (tosin viime viikot on olleet vähän vaikeampia) tuntuu silti, että en saa unta tarpeeksi. Osaltaan tähän vaikuttaa juurikin se, että vien pojat tarhalle puoli yhdeksäksi arki-aamuisin ja sen vuoksi on herättävä viimeistään seitsemältä. Kun on sen kolme kuukautta nukkunut katkonaisesti alkaa ehkä pikkuhiljaa tuo univaje hiipiä takaraivoon. A on ottanut uudeksi tavakseen nukahtaa yöunille vasta puolen yön kieppeillä ja selvästi hänen yöaikansa on välillä 00-12. Edelleen likalle riittää öisin "yhden pysähdyksen taktiikka", mutta kun oma herätyskello soi seitsemältä, saattaa uni olla kaksi kertaa kolme tuntia ja that's it!

Mutta miten tämä viikko on sitten muuten mennyt. Noh.. maanantaina olin luvannut (ja halusinkin) mennä lähistöllä järjestettävään MLL:n perhekahvilaan. Herätyskello siis soimaan vähän aikaisemmin, jotta voi rauhassa tehdä aamutoimet ja jatkaa sitten kahvin lipittämistä muiden mammojen seurassa. Tiistaiksi olin lupautunut Taaperotiistai -tapahtumaan, joka oli tällä kertaa Kauppakeskus Kaaressa. Taas sai laittaa herätyskellon soimaan ;)

Yksi tämän viikon odotetuimpia tapahtumia oli siis Taaperotiistai ja tottakai, kun jotain oikein odotat, niin viimeistään edellisenä päivänä tuntuu siltä, että homma leviää käsiin. Sunnuntai - maanantai välisenä yönä D valitti korvaansa ja maanantaina pojan ääni oli todella käheä. Muita oireita ei tuntunut kuitenkaan olevan, kunnes iltapäivällä alkoi toinen silmä punoittamaan. Päätin siltä istumalta varata ajan Pikkujättiin ja käydä jo vähän ennakkoon lääkärissä. Saimme silmätippoja ja korvaa varten antibiootin, jonka voisi aloittaa jos pojalle nousee kuume tai hän alkaa enemmänkin valittamaan korvaansa.

taaperotiistai kauppakeskus kaari 2017 tatu ja patu syysloma

Tiistaina otimme siis heti aamusta nokan kohti Kauppakeskus Kaarta. Kävimme moikkaamassa Pikkujätin pisteellä Lilliä ja Lenniä ja pojat pääsivät tekemään omat rintamerkit. Aku Ankan pisteellä pojat leikkivät ankkoja ja Touhulan ständillä hulavanne sai kyytiä. Tatu ja Patu saivat pojat kiljumaan riemusta ja kumpikin riensi halaamaan hahmoja. Tatulta ja Patulta on muuten tullut uusi kirja (Tatun ja Patun ällistyttävä satukirja) ja voin luvata, että sen lukeminen on jokaiselle hauskaa puuhaa! Tässä satukirjassa on nimittäin ohjeet sen lukemiseksi ja jo ensimmäisillä sivuilla olevaa naamajumppaa ei vaan voi tehdä nauramatta. Leikkimisen ja tutkimisen lomassa löysimme onneksi itsemme myöskin Organixin pisteelle ja pääsimme lievittämään pahinta nälkää maistelemalla uusia soseita. Pojat ryhtyivät kunnolla testaajiksi ja maistoivat tottakai jokaista esillä ollutta makua. Harmittaa ehkä hieman, että menin muutama viikko sitten tilaamaan Tarramonsterin nimikointitarroja pojille, sillä heillä oli jaossa alennuskoodeja tilauksia varten.

Pisimpään vietimme aikaa FamilyBoostin pisteellä. Vaihdoimme kuulumisia ja kerroin mikä meidän tämänhetkinen tilanteemme on tuon eskarilaisen kanssa. O on taitava poika, mutta odottaa myöskin itseltään ehkä hieman liikaa ja hän hermostuu nopeasti, jos ei onnistu. Tästä aiheesta teimme yhteistyötä FamilyBoostin kanssa viime keväänä ja nyt oli kiva hieman päivittää tilannetta. Sain myös muutaman oivan vinkin, kun kysyin apua niinkin "yksiselitteiseen" kysymykseen kuin "miten saada lapsi tottelemaan?" hhhaahahahah! Pääasiassa vinkki oli pyrkiä kääntämään lapsen huomio siihen mitä hänen halutaan tekevän, eikä niinkään siihen mitä ei saa tehdä. Eli, korvaa kieltosana kehoituksella.

Vielä on yksi Taaperotiistai tulossa, joten jos et vielä ole ollut mukana kiertueella, kannattaa 31.10. suunnata nokka kohti Helsingin Forumia!

// Kaupallinen yhteistyö //

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!