perjantai 4. elokuuta 2017

Kesäpuuhaa pääkaupunkiseudulla.

Sattuneesta syystä olemme viettäneet tämän kesän täysin kotimaisemissa. Mökille asti ei uskaltanut lähteä, enkä varmaan edes olisi pystynyt istumaan autossa tuota matkaa (850km). Purjehtimaan olisi voinut ehkä vielä lähteäkin esim. viikonlopuksi, mutta viikonloputkin loppuivat kesken, eikä viikonlopussa edes kauhean pitkälle olisi Helsingistä purjehtinut. Minä ja lapset ollaan oltu jo juhannuksesta lähtien lomalla ja koko perheen loma alkoi vasta heinäkuun alussa. Eniten aikaa olemme tänä kesänä viettäneet omalla takapihalla ja taloyhtiön yhteisellä pihalla. Pojille on onneksi riittänyt pyöräily kotimaisemissa, leikit taloyhtiön muiden lasten, satunnaiset mummilakäynnit ja Kuusijärven rantavesi.

Kaupungissa vietetyt lomat ei ole meille niitä tutuimpia, joten tein listan mitä kaikkea voisi kesällä puuhata pääkaupunkiseudulla. Näitähän on varmasti muitakin, mutta nämä tuli nyt ensimmäisenä mieleeni.

kesäpuuha kesä perhepuuha pääkaupunkiseutu pkseutu helsinki espoo vantaa

Haltiala - kotieläimiä Vantaan Tammiston kupeessa.
Suomenlinna - ei esittelyjä kaipaa ;).
Vallisaari - Suomenlinnan vieressä sijaitsee Vallisaari, joka avattiin yleisölle vasta vähän aikaa sittten. Vallisaareen pääsee vesibussilla tai omalla veneellä.
Linnanmäki - mikä parasta, Linnanmäelle pääsee ilmaiseksi ja vain laitteisiin menosta täytyy maksaa.
Sealife - jos kalat ja muut vedenelävät kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa akvaarioita.
Kruunuvuori, Sipoonkorpi, Nuuksio - Kruunuvuoressa voi nähdä vielä pienen palan vanhoja huviloita, Sipoonkorvessa saa nauttia luonnonrauhasta ja Nuuksiossa on metsää samottavana niin paljon, ettei jaksa edes kävellä.
Korkeasaari - perinteinen kesävierailupaikka. Pääkaupunkiseutulaisena ei kuitenkaan hinnan vuoksi viitsi ihan joka kesä käydä Korkeasaaressa.
Ratikka- ja metroajelu - kai me asutaan sen verran "maalaismaisemissa", että metro ja ratikka on pojille sellaisia "vau experience" kapistuksia.
Seurasaari - kivaa nähtävää ja kuljettavaa sekä aikuiselle, että lapselle.
Angry Birds leikkipuistot - lapset taatusti viihtyy, kun vie ne hieman kotileikkipuistoa kauemmas.
Fallkulla - näe kanat, kukot, hevoset, lehmät ja monet muut kotieläimet Fallkullan kotieläintilalla.
Lasten liikennekaupunki - ota oma pyörä mukaan tai lähde jalan opettelemaan liikennesääntöjä.
Seikkailupuisto KORKEE - jos perinteinen leikkipuistokiipeily alkaa tuntumaan liian tavalliselta voi ottaa suunnaksi KORKEEn ja viedä kiipeilyn uudelle tasolle.
Lelumuseo Hevosenkenkä - Sadepäiviä voi viettää vaikka museossa. Lapset ei ehkä ihan jaksa innostua "aikuisten museoista", mutta lelumuseo heitä varmasti kiinnostaisi.

2 kommenttia:

  1. Meille "maalaisille" (Pori) ylipäätään Helsingissä käyminen on sellainen elämys että.. :D Oon varmaa pari kertaa ollu ratikassa, metrossa en koskaan :D Joku kerta voisi lähteä viettämään lasten ja vanhempien seikkailupäivää pääkaupunkiseudulle :D Kiitos vinkeistä! <3

    VastaaPoista
  2. Kaupungissa on kyllä hurjan paljon erilaista tekemistä nyt kesällä! Yllättävän vähän aikaa me olemme viettäneet täällä - kesällä ehkä tarkoituksella juuri "pakoilemme" kaupunkia kun siihen mahdollisuus. Teillä nyt toki tänä kesänä hieman erilainen tilanne. On aika vain nauttia olosta ja perheen yhteisistä hetkistä <3

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!