maanantai 24. heinäkuuta 2017

Ompeluhommia vauvaa varten.

Saimme todella paljon vauvan vaatteita lähipiiristä, emmekä ole joutuneet hakemaan kaupasta ainakaan vielä mitään. 50/56 kokoisia housuja oli kuitenkin vain muutamat, joten sain hyvän syyn ommella housuja vauvalle itse. Kaivoin muutamankin eri kaavan kätköistä, jäljensin ne ja aloin saksimaan kankaita. Kyllähän minä tiesin, että tuon kokoiset housut on pieniä, mutta tulihan se silti yllätyksenä kuinka vähän niihin menee kangasta. Monta tilkkua sain käytettyä näitä tehdessä. Tein viidet housut ja sitten se kipinä iski kunnolla. Yhtäkkiä keksin, että haluan tehdä vauvalle kokonaisen vaatekerran, jotta hän voi kotiutua sairaalasta äidin tekemissä vaatteissa. Housuista kahdet olen tehnyt NOSHin baggykaavalla, kahdet OB:n 3/2013 Summer Sea -kaavalla ja yhdet OB:n 6/2013 Giant Triangle -kaavalla.

housut diy ompelu nosh baggy ob ottobre 6/2013 3/2013

Olen kerran aiemmin tehnyt bodyn, mutta se jäi yritykseksi. Kanttaaminen ei todellakaan ole minun juttuni ja joissain asioissa olen sitä laatua, että kun ei ensimmäisellä kerralla onnistu nakkaan tekeleen kaapin perälle (tai roskiin) ja päätän ettei enää ikinä :D Nyt kuitenkin taisi viimeisellä raskausviikolla hormoonit pistää tämän äidin pään sekaisin ja päätin tarttua toimeen. Pitäähän vauvalla ainakin yksi äidin tekemä body olla! Tällä kerralla homma sujui kerrasta ja ihan tosta noin vaan. Naureskelin itselleni kuinka helpolla taas luovutin silloin reilu vuosi sitten. Kaava on OB:n lehdestä 4/2016.

body vauva diy ompelu ob ottobre 4/2016 kam neppari

body vauva diy ompelu ob ottobre 4/2016 kam neppari

body vauva diy ompelu ob ottobre 4/2016 kam neppari

Vaikka heinäkuuta eletäänkin, on tämä suomen kesä ainakin tänä vuonna ollut hyvinkin vaihteleva ja ajoittain jopa kylmä. Eihän vauva siis voi kotiutua vain housuissa ja bodyssa, vaan tarvitsee siihen päälle vielä jumpsuitin. Etsin ja etsin hyvännäköistä kaavaa jo olemassa olevista lehdistä ja kirjoistani, mutten löytänyt mieleistä. Netistä etsiessäni huomasin monen tykästyneen Ottobren 04/2012 lehdessä olleeseen jumpparikaavaan ja pakkohan se oli sitten tämä kaava itsellekin saada. Onneksi Ottobre myy irtonumeroita vanhoihin lehtiinsä ja vain muutama päivä tilauksesta lehti oli jo minulla. Vetskarin päälitikkaus ei kestä lähempää tarkastelua, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen tulokseen!

jumpsuit vauva ompelu diy paapii ob ottobre 4/2012


housut body jumpsuit ob ottobre nosh baggy paapii diy ompelu

Näiden kaikkien jäkeen en vieläkään ollut tyydyttänyt ompeluhimoani ja muistin minulta löytyvän Maggie's Stay-On Baby Booties -kaavan. Ehkä kolmannen raskauden pesänrakennusviettini ilmeni ompeluhimona :) Olen tällä samalla kaavalla tehnyt aiemmin yhdet tossut ja nyt halusin tehdä toiset. Tällä kerralla päätin kokeilla tossujen tekoa joustavasta kankaasta ja onnistuihan sekin. Mitä nyt tuo joustocollege on kuitenkin ehkä näin pieniin tossuihin turhan paksua, varsinkin kun sitä tulee laittaa ainakin joihinkin kohtiin kaksinkertaisena.

maggies stay on baby booties vauvan tossut kam nepparit ompelu diy

maggies stay on baby booties vauvan tossut kam nepparit ompelu diy

9 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä tosi taitava ja ahkera <3

  VastaaPoista
 2. Voi kun on niin kauniita ja söpöjä vaatteita. Kyllä ne näyttävät pieniltä.
  Olet sinä taitava tekemään kankaasta vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanan pieniä ne ovatkin ja sopivasti saa pienempiä kangaspaloja käytettyä pois.

   Poista
 3. Käytitkö tuota jumppiksen kaavaa ihan muokkaamatta ja missä koossa teit? Mietin tässä jumppiksen ompelua elokuussa syntyvälle vauvalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, etten muista. En ainakaan mitään suuria muutoksia (esim. kokomuutoksia) tehnyt. Vetskarin ja hupun reunan taisin toteuttaa toisin, kuin mitä ohjeessa sanottiin. Pienin koko kaavassa on muistaakseni 56 ja veikkaan, että tein jumppiksen koossa 62, jotta se ei olisi heti käymässä pieneksi.

   Poista
 4. Aivan :) muistatko oliko jumppis heti sopiva? Arvon juurikin 56 ja 62 välillä samasta syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan käydä kaavasta tarkistamassa, että minkä olen piirtänyt. 56 kokoisena mä sen sittenkin tein ja sekin oli reilu heti vastasyntyneelle, mutta kuitenkin sellainen, että sitä pystyi hyvin käyttämään. Meidän likka tuli siinä kotiin synnäriltä :) Tietysti pitkään se sitten ei mennyt, kun kävi jo pieneksi. Tekisin 56 jos haluaisin heti käyttää ja 62 jos haluaakin aloittaa käytön vasta 1kk-2kk päästä.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!