tiistai 11. heinäkuuta 2017

Loppuraskauden unettomuus.

"Nuku nyt vielä kun voit", sanotaan varmaan jokaiselle odottajalle viimeisen raskauskuukauden aikana. Ensinnäkin, varastoon ei vaan voi nukkua ja toisekseen miten nukkua kun ei nukuta? En tiedä onko loppuraskauden unettomuus yleistäkin, mutta olen kärsinyt siitä nyt jo jonkin aikaa. Kummassakaan aikaisemmassa raskaudessa en muista tällaista olleen, joten tämä on yksi niistä erilaisista piirteistä raskauksieni välillä.

En koe oloani levottomaksi, enkä juurikaan pyöri sängyssä etsien esim. hyvää asentoa, mutta uni ei vain tule. Makaan valveilla, vaikka silmäni ovat kiinni. Nukkumaanmeno venyy muutenkin nyt, kun ollaan koko perhe lomalla enkä saa unta kun menen sänkyyn. Vaikka olisin mennyt sänkyyn klo 23, saatan silti katsoa kelloa vielä reilusti puolenyön jälkeen ennen nukahtamistani. Samana yönä voin myöskin herätä aamusta hyvin aikaisin, jopa jo viideltä ja oikeasti olo on ihan pirteä. Toisaalta myöskään tämä unettomuus ei juurikaan kostaudu päivän aikana, enkä koe itseäni mitenkään erityisen väsyneeksi, mutta silti olisi ihan kiva nukkua edes ne minulle normaalit kahdeksan tunnin yöunet joka yö, jotta univelkaa ei varmasti ole kerättynä kehoon, kun vauva syntyy. Ja hei, onhan se nyt jo tylsääkin maata vain valveilla!

Oletko sinä kärsinyt unettomuudesta, joka ei kuitenkaan varsinaisesti aiheuta väsymystä?

raskaus viimeinen kolmannes unettomuus pikkuauto parkkitalo parkkipaikka pihalla kesä

4 kommenttia:

 1. Harmillista kun ei saa nukutuksi. täällä päässä sama vika, tosin ei johdu raskaudesta :)
  Yhtenä yönä en nukkunut silmäystäkään kellon ollessa 5,30. Mietin kans mitähän varten täällä sängyssä makaan, mutta kun oli väsy eikä olis jaksanut lukea tai jotain käsityötä tehdä.
  Koitahan nukkua vielä univelat pois. Toivottavasti saat nukuttua ensi yönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yö meni taas enemmänkin valvoessa, mutta onneksi edellisenä yönä tuli selvästi taas nukuttua enemmän. Ehkä tämä kohta helpottaa :)

   Poista
 2. Minulla on kummassakin loppuraskaudesta ollut tuo sama vaiva. Johtuu hormooneista kuulemma. Sängyssä on kuitenkin hyvä makoilla, sillä keho tarvitsee lepoa. Esikoisen kanssa tuo uniongelma jatkui vielä hänen synnyttyä ja loppui pikkuhiljaa vasta kun hän oli 2 kuukautta. Toivotaan, että tämä menee sinulla ohi pikaisesti! Ja koita nukkua päikkäreitä.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä malta päikkäreille :D Eilen illalla meinasin alkaa kaavoja piirtämään klo 23 kun ei väsyttänyt. Valitsin kuitenkin sänkyyn menemisen ja kai sitä joskus puolen yön jälkeen on nukahtanut.

   Mäkin veikkaan hormoneja ja toisaalta sitä, että on tasan kaksi asentoa missä nukkua (jommalla kummalla kyljellä) ja kumpikaan ei kuulu mun lemppareihin. Ja kai se lähestyvä sektiokin pyörii päässä enemmän kuin suostun myöntämään, sillä sitä ja sairaalaelämää mietin tosi usein hereillä maatessani.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!