maanantai 3. heinäkuuta 2017

Jos mun nimi alkaisi P:llä.

"Jos mun nimi alkaisi P:llä, ni äiti mikä se olis", kysyi esikoinen kerran viihdyttääkseen itsensä ja veljensä automatkaa. "Pliver", vastasin pojalle ja sain aikaan ison naurunremakan. Sen jälkeen käytiin tietysti myös kaikki muutkin lähipiirin nimet läpi useammallakin alkukirjaimella ja näin taittui tämäkin matka mummin luo ilman takapenkkiläisten keskinäistä tappelua tai kinastelua.

Tällä kerralla lapset keksi itse viihdykettä, mutta usein varsinkin pitkillä matkoilla yritetään keksiä muitakin arvoituksia, arvuutteluja tai pelejä matkaviihtyvyyden lisäämiseksi. Yksi poikien lemppareista on sellainen, jossa minä kysyn minkä merkkinen auto esimerkiksi papalla on ja poikien pitää vuorotellen vastata. Nykyään pojat on niin hyviä tuossa jo, että lähipiirin autot loppuvat aina kesken.

Arvuutellaanko teillä autossa tai muuten vain?

Kuva on jo useamman vuoden takaa Utöstä.

4 kommenttia:

 1. Hahaa.. aikalailla samoja juttuja teillä kuuluu olevan :D Meillä etsitään luonnosta erilaisia juttuja pitkillä matkoilla. Ensimmäinen joka näkee keltaisen auton saa huutaa "hep".. jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on näitä tunnista auto, tai bongaa bensa-asema pelejä :D

   Poista
 2. Hei toi onkin hyvä idea automatkoille! Kiitos vinkistä.
  Me ollaan leikitty automatkoilla muun muassa "kuinka monta punaista/sinistä,jne autoa tulee vastaan",etsitty lippuja, postilaatikoita, erivärisiä taloja, erikoisia autoja...sekä pojat on keksiny nyt sellasen että he sanovat numeroita "221177" ja meidän täytyy sitten sanoo mikä luku se on "kakssataakakskytykstyhattasataseitkytseittemä". Yllättävän vaikeaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi numerojuttu kuulostaa hauskalta! Sitä täytyy kokeilla :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!