keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Erilainen maanantai.

Minulla ja pojilla oli tällä viikolla arkivapaamaanantai. Lasten päiväkoti oli kiinni henkilökunnan kehittämispäivän vuoksi ja vaikka meillä oli varahoitomahdollisuus käytettävissä alueen muissa päiväkodeissa, päätin ottaa yhden ylimääräisen vapaapäivän ja pitää pojat kotona.

Vaikka vapaapäivästä oli kyse soi herätyskello silti jo kukonlaulun aikaan - tarkalleen ottaen klo 6.15. Olin buukannut kalenteriin heti aamuksi meidän mummokoiran viennin terveystarkastukseen. Kääpiösnautserimme Heta täytti toukokuussa jo 14 ja edellisen kerran hänen vointiaan on tarkastettu muutama vuosi takaperin. Heta on pikkuhiljaa kuuroutuva mummo, jonka silmätkin alkavat jo samentua. Näkö toimii vielä, mutta ei ihan kirkkaasti sillä harmaakaihi on päässyt samentamaan vanhuksen silmiä. Lisäksi silmät vuotavat, valuvat ja rähmivät koko ajan enenevässä määrin, mutta sen sanottiin olevan jokseenkin normaalia ja ikäsidonnaistakin. Korvat oli suurin mysteeri ja yksi tämän käynnin syistäkin, vaikkakin tarkoitus oli myöskin selvittää koiran yleistä terveydentilaa korkean iän vuoksi.

kääpiösnautseri käppänä musta-hopea vanhus mummokoira diiva narttu

kääpiösnautseri käppänä musta-hopea vanhus mummokoira diiva narttu

kääpiösnautseri käppänä musta-hopea vanhus mummokoira diiva narttu

Korvat ovat erittäneet vaikkua viimeisen parin viikon ajan koko ajan enemmän ja enemmän ja epäilinkin sieltä löytyvän jotain hoidettavaa. Laboratoriotutkimus tuli takaisin hiivadiagnoosilla, joten saimme korva-asian selvitettyä. Sydäntä kuunnellessa lääkäri kertoi ilahtuneesti koiran olevan selvästi normaalia terveempi, sillä lähes säännönmukaisesti tämän ikäisiltä alkaa kuulua jo sivuääniä, mutta ehei meidän Hetalta. Muutoinkin koira oli lääkärin mielestä ikänsä mukaisessa kunnossa ulkoisesti ja ehdottikin vielä perusverenkuvan ottoa. Kaikki testatut veriarvot olivat normaaleja.

Hammaskiveä koiralle on kertynyt taas muutamassa vuodessa aika runsaasti, joten seuraavaksi varaamme ajan hammaskiven poistoon. Jokainen päivähän voi olla viimeinen varsinkin kun on jo iäkkäämmästä koirasta kyse, mutta ainakin tämän terveystarkastuksen lopputulos oli hyvinvoiva koira, joka voi olla kanssamme vielä vuosia.

Terveystarkastuksen jälkeen veimme koiran kotiin, annoimme sille ruokaa ja pakkasimme autoon maalaustarvikkeita. Seuraavana oli vuorossa yhden seinän maalaus, jonka jälkeen suuntasimme lounaalle äitini luokse. Kotona olimme joskus puoli neljän aikaan eli olin suunnitellut päiväni lähes yhtä täyteen puuhaa, kuin normaalinakin arkipäivänä.

"Koska alkaa kesäloma" -kyseilyihin totesin että tämän päivän jälkeen on vielä 8 tarhapäivää :)

4 kommenttia:

 1. Ikää on tosiaan kertynyt teidän koiralle. Hyvä kun on mahdollista saada sille hoitoa.
  Monenmoista touhuilua sun päiväsi on sisältynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauhulla odotan äitiyslomapäiviä ja sitä, että osaanko vain olla. Tosin pojat pitää kiireisenä se on varma, mutta mulla on muutenkin vähän sellainen paha olla koko ajan liikkeessä.

   Poista
 2. Kylläpäs teillä on touhuttu :) Huomaan samalla tavalla kuin sinä, että tällaiset vapaapäivät vain katoaa jonnekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. Ensin sitä on, että ihanaa on vapaapäivä, mutta sitten sitä änkeää senkin päivän täyteen kaikkea hommaa ja huomaa, ettei ole ehtinyt istahtaa ruokailua pidempää hetkeä :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!