tiistai 2. toukokuuta 2017

Kiireetön keskiraskaus.

Ensin olin ajattellut kirjoittaa raskauskuulumisia raskauden puolivälistä. Siitä mitä ajatuksia mieleeni herää kun 20 viikkoa on takana ja samanmoiset edessä. Aika ajoi ohi, enkä ehtinyt. Sen jälkeen muutin luonnoksen otsikon vastaamaan keskiraskautta ja näin ostin itselleni enemmän julkaisuaikaa. Viikonloppuna tuli jo 27 raskausviikkoa täyteen ja tajusin, että keskiraskauskin vaihtuu jo viimeiseen kolmannekseen - mihin tämä aika oikein katoaa! Kumpikaan aiempi raskausaika ei ole hävinnyt tällä tahdilla kellosta ja nyt tuntuu, että olen koko ajan jäljessä.

Jäin pohtimaan sitä, miksi sitten tämä menee niin nopeasti ja miksi en oikeastaan edes huomaa raskautta. On toki moniakin asioita mistä huomaan kyllä raskauden kuten se, että jokainen vaate on päivä päivältä pienempi, vaa'an luvut kasvavat, vauva potkii koko ajan ja töihin tullessa kuudenteen kerrokseen portaiden kapuaminen alkaa oikeasti ottaa kunnon päälle :D Tällä kerralla, vaikkakin alku oli kaikista kolmesta hankalin on tämä lähes koko toinen kolmannes ollut ruusuilla tanssimista siinä mielessä, ettei vaivoja juurikaan ole. Ei turvota, ei närästä, ei ole liitoskipuja, ei pissata normaalia enempää ja päänsärytkin ovat reilusti tasaantuneet. Yksi suurempi vaiva minulla on ja se on kutina. Rintoja, mahaa, nivusia ja päänahkaa kutittaa paljon ja se tuntuu lisääntyvän koko ajan, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Toiseksi vaivaksi voisi mainita ihon herkistymisen. Selvästi taas raskaushormooni vaikuttaa vahvistavan nikkeliallergiaani ja sormukset on silloin tällöin alkaneet aiheuttaa pieniä iho-oireita.

Raskaus tuntuu tavallaan kiireettömältä ja normaalilta - lähes huomaamattomalta, mutta muuten elämääni ei tällä hetkellä voi kuvailla sanalla kiireetön. Ehkä se normaaliarjen pyörittäminen on niin hektistä tällä hetkellä, etten edes ehdi huomata raskautta. Alkuvuosi on mennyt nopeammin kuin koskaan ja tuntuu todella omituiselta, että äitiyslomani alkuun ei ole enää kuin puolitoista kuukautta.

raskaus allergia nikkeli iho-oireita

2 kommenttia:

 1. Onneksi menee kuin huomaamatta, verrattuna tuskaiseen odottamalla odottamiseen ;)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta, että mielummin näin kuin kärvistellen ;) Ja voihan se olla, että kunhan äitiysloma alkaa ja saa vähän enemmän aikaa itselleen niin sitten sitä on jo liiaksikin :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!