keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Vielä kerran talvi - pääsiäinen Kuusamossa.

Kuusamossa oli vielä täysi talvi ja lunta tuprutti paljon. Muutamana aamuna elohopea oli painunut jopa lähelle 20 pakkasastetta, mutta kevään huomasi kuitenkin hyvin päivälämpötiloista ja siitä, että aurinko ihan oikeasti jo lämmitti. Täällä etelässä on muutenkin ollut vähäluminen talvi ja jo pitkään on saanut nauttia lumettomasta (mutta kuraisesta) maasta, niin oli sekin oma nautintonsa saada reilusti vielä lunta ja talvea itseensä. Päästiin vielä tälle talvelle kunnolla pukemaan päälle, laskettelemaan ja moottorikelkkailemaan.

laskettelu pääsiäinen 2017

ruka laskettelu pääsiäinen 2017 lastenmaa

pääsiäinen 2017 rekka-auto lelu lunta

järven jäällä lapsi moottorikelkka

Viime viikon keskiviikkona hyppäsimme autoon ja suuntasimme automme nokan taas kohti pohjoista. Alunperin meidän piti päästä lähtemään vasta n. klo 16, mutta onneksi miehen työkuviot muuttuivat ja hän pääsikin lähtemään jo puoliltapäivin. On muuten ihan toista lähteä Vantaalta kohti Kuusamoa klo 12 kuin klo 16 ;) Vaikkakin meillä ei vielä ole varsinaisesti kokemusta tuosta erittäin myöhäisestä lähdöstä.

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

pääsiäinen 2017 munien maalaus vesivärit

Pääsiäinen näkyi lomallamme eniten tietysti sunnuntaina. Silloin etsimme pääsiäispupun tuomisia, maalasimme munia (joita vähän innostuin makrokuvaamaan), söimme lammasta ja mämmiä ja nautimme tuhottomasti suklaata. Vältimme mahdollista pääsiäisen paluuliikennettä ja ajoimme kotiin vasta tiistaina. Kylmähän se on edelleen täällä etelässäkin, mutta aivan eri tavalla kevät kuin Kuusamossa.

Pienellä porukalla ei tällä kertaa oltu liikenteessä, vaan mökillä oli samaan aikaan myös vanhempani sekä kumpikin veljeni perheineen. tämä taisi olla meidän nelihenkisen kokoonpanon viimeinen mökkireissu. Seuraavalla kerralla meitä on yksi enemmän menossa mukana, joten mielenkiinnolla odotan miten matkanteko sitten sujuu.

2 kommenttia:

  1. Hihii.. Ihana <3 Siitä on aikaa, kun itse olen kaivanut esille macro-linssin! :) Kuulostaa ja näyttää siltä, että teillä on ollut kiva loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Makrolinssi vois olla se THE LINSSI, mikä mun pitäisi seuraavaksi ostaa. Näihin käytin vain loittorenkaita :D

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!