lauantai 15. huhtikuuta 2017

Ei voi olla todellista!

Meidän esikoinen on varustettu niillä vähän herkemmillä korvilla. Tämä tarkoittaa sitä, että flunssat usein kestävät hänellä pitkään ja varsinkin nuha tai yskä jää pidemmäksikin aikaa aina kulkemaan mukana. Kunhan tukkoisuus on kestänyt jonkun aikaa löytää pöpöt tiensä korviin ja kun ne sinne asti pääsee, ne ei sieltä hevillä poistu. Korvakierre on tuttu jo reilun kahden vuoden takaa ja silloin putket laitettiin pojalle kolmen peräkkäisen korvatulehduksen takia. Putket toivat suuren helpotuksen ja vaikka O:lla jokunen flunssa olikin ei niistä yksikään mennyt korviin asti. Putket poistettiin pojalta vuosi sitten oltuaan hänen mukanaan reilun vuoden.

O on ollut korviensa vuoksi ainakin minun tarkkailussa viime lokakuusta lähtien. Silloin oli ensimmäinen tulehdus sitten putkien asentamisen jälkeen ja silloinkin pöpöt kipusi korviin pitkän nuhaisen kauden päätteeksi. Yksi antibioottikuuri ei tehonnut tulehdukseen ja kuume nousi pojalle heti kun reilu vuorokausi oli kulunut viimeisestä lääkeannoksesta. Toinen kuuri putkeen ja sormet ristiin. Se tehosi ja päästiin joulukuulle. Vähän ennen joulua oli jälkitarkastuksen aika jossa todettiin, että korvat on kyllä parantuneet, mutta toisessa korvassa on liimakorvaisuutta. Seurataan tilannetta ja uusi tarkastus kuukauden päähän. Tammikuussa vihdoin saimme puhtaat paperit korvista ja ehdin jo hieman tuulettaa asiaa.


Noin kuukausi tämän jälkeen olimme hiihtolomalla Kuusamossa ja poika taas valitti korviaan pitkän nuhaisen kauden jälkeen. Lääkäriin samantien ja hakemaan sieltä se jo hyvin tuttu diagnoosi - korvatulehdus. Antibiootti puri taas heti ensimmäisestä annoksesta, mutta paha yskä ja nuha jäi kuitenkin vielä vaivaamaan. Maaliskuussa - päivälleen kuukausi edellisestä lääkärikäynnistä olimme taas Itäkeskuksen PikkuJätissä korvalääkärin vastaanotolla. Arvasitte varmaan? Pojalla on taas korvatulehdus! Jälleen lääkettä ja nyt peukut pystyyn, että tästä kierteestä päästään. Lääkekuuri loppui ja varasin ajan uudestaan lääkäriltä, mutta tällä kertaa enemmänkin konsultaatiota varten. Miten etenemme? Voimmeko harkita taas putkia? Pitäisikö miettiä kitarisojen leikkausta? Todettiin luottolääkärimme kanssa, että odotetaan vielä ja katsotaan tilannetta. Korvat oli kuitenkin nyt parantuneet ja kesää kohti mennään kohisten, josko nyt kuitenkin alkaisi jo helpottamaan eikä kesää vasten tarvitsisi putkittaa.

Ehdin jo vähän olla toiveikas ja uskoa, että kyllä tämä nyt on selätetty. Tuo konsultaatiokäynti oli viime viikon tiistai. Jo ennen viikonloppua O:lla alkoi taas yskä ja nenä meni tukkoon. Sunnuntaina silmät punoittivat ja iltaa kohden alkoivat rähmiä. Taas ajanvaraukseen ja heti maanantaille aika -> kummatkin korvat ovat tulehtuneet. Se siitä toivosta sitten. Kolmas tulehdus kolmen kuukauden sisään, joten nyt on taas aika putkitukseen varattuna ja samalla poistetaan kitarisat. Putkituksesta kun on jo kokemusta ja se on "helppo" homma, mutta kitarisojen leikkaus vähän arveluttaa. Eikä niinkään se itse leikkaus, vaan ne muutamat päivät sen jälkeen ja se kuinka kipeä O on operaation jälkeen. Leikkaus on reilun viikon päästä tiistaina. 

3 kommenttia:

 1. Voi ei kuinka ikävää. :( Toivotaan että näiden toimenpiteiden myötä tilanne viimein rauhoittuisi. Tsemppiä sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 kova luotto mulla ainakin on toimenpiteisiin, joten toivotaan todella ettei nämä nyt petä mua :D

   Poista
 2. Äh! Tuo korvatulehduskierre on kyllä ikävä! Sen hoitoon on myös olemassa todella monta mielipidettä. Joskus on trendikästä putkittaa korvia ja joskus sitä pyritään välttää. Nykyään putkittaminen taitaa olla se äärimmäinen hoitomuoto ja onkin teillä tarpeen kun korvatulehduksia ja flunssakierrettä on takana! Pidän peukkuja, että tilanne helpottaa toimenpiteen jälkeen <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!