torstai 13. huhtikuuta 2017

DIY: Jättimuna pääsiäiskoristeeksi.

Tämän pääsiäisen hitiksi on koristeissa selvästi noussut itse tehty Jättimuna vessapaperista ja sokeriliuoksesta, joten pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Jättimunan tekemiseen tarvitset ilmapallon, vessapaperia ja sokeriliuosta (sekoita 1dl sokeria desilitraan kiehuvaa vettä ja anna hieman jäähtyä) pari-kolme desiä, riippuen siitä kuinka paksun munan kuoren aiot rakentaa.

Sokeriliuos on hyvä laittaa suihkepulloon ja ehkä paras paikka jättimunan tekoon on kylpyhuone, koska se on helppo pestä tahmeasta liuoksesta puhtaaksi. Uskokaa minua, sitä liuosta on muuallakin kuin vaan siinä pallossa. Puhalla ilmapallo sen kokoiseksi millaisen munan haluat ja solmi se. Revi vessapaperi jo valmiiksi paloiksi, tai pyydä kesken kaiken (kuten minä tein) mies apuun, kun tahmaisilla sormilla paperin repiminen ei olekaan sitä helpointa hommaa :)

Aseta ilmapallo solmukohta alaspäin johonkin kulhoon pystyyn tai pidä sitä kädessä. Suihkuta pallon pinta sokeriliuoksella ja ala latoa papereita pallon päälle. Suihkuta märäksi ja lado taas ja jatka tätä niin kauan kunnes paperia on mielestäsi tarpeeksi. Jostain luin ohjeen, että paperia on sopivasti kun pallo ei enää kuulla paperin läpi ja omastani tuli tällä taktiikalla ehkä vähän turhan paksu. Vähempikin olisi riittänyt.

jättimuna pääsiäinen pääsiäiskoriste narsissi huhtikuu askartelu diy vessapaperi

jättimuna pääsiäinen pääsiäiskoriste narsissi huhtikuu askartelu diy vessapaperi

jättimuna pääsiäinen pääsiäiskoriste narsissi huhtikuu askartelu diy vessapaperi

jättimuna pääsiäinen pääsiäiskoriste narsissi huhtikuu askartelu diy vessapaperi

Kun paksuus on sopiva jätä pallo kuivumaan pystyasennossa esim. kulhoon tai ämpäriin. Mitä enemmän pallossa on paperia, sitä kauemmin kuivuminen kestää ja minut ainakin yllätti oikeasti pitkä kuivumisaika. Pallo oli kuiva vasta n. puolentoista vuorokauden päästä, joka sekin voi kertoa siitä että olin laittanut paperia turhan reilusti. Irrota pallo päästämällä siitä vähitellen ilmaa ulos, jotta reunat ehtii kunnolla irrota kuoresta ja leikkaa munankuoren säröt. Jos kuori on kuivunut liikaa voi säröjen leikkaaminen olla haastavaa. Kuivunutta kuorta voi pehmentää kastelemalla sitä tavallisella vedellä.

Tämä taitaa olla meidän ainoa pääsiäisaskartelu tälle vuodelle kun rairuohoja ei oteta laskuun mukaan. Millaisia pääsiäisaskarteluita teillä on tehty?

2 kommenttia:

  1. Vaaauu! Mä oon huomannut tällaisia joissain kuvissa ja oon miettinyt että pitäisi koittaa :) Siitä tuli hieno! <3 Me ei oikeesti olla askarreltu juuri mitään tänä pääsiäisenä. Nyt ajattelin, että vihdoin maalaisimme muutamat pääsiäismunat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Helppoa ja oikeastaan ihan hauskaakin tuo oli ;) Huomenna pitäisi täälläkin maalata munia, mutta siihen sitten jää pääsiäisen askartelut tällä erää :D

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!