torstai 16. maaliskuuta 2017

Valokuvauskurssin yhteenveto.

Valokuvauskurssini viimeinen tunti oli maanantaina. Vaikkakin kaikkien tuntien aiheet oli minulle jollain tavalla tuttuja ja käytettyjä opin silti jokaiselta tunnilta ainakin jotain pientä. Positiivisessa mielessä eniten mieleeni jäi makrokuvaus. Kuviani enemmänkin katselleet tietävät kuinka pienet asiat ja yksityiskohdat kiehtovat minua kuvaamisessa ja opettajan kehoituksesta hankinkin kameraani loittorenkaita. Aivan mielettömän eron saa kuvaan jo pelkästää 12mm loittorenkaalla!

Opin käyttämään laajemmin herkkyyttä ja aukkoa, sain monta hyvää vinkkiä ruoka- ja lemmikkikuvaukseen ja huomasin, että jos tosiaan haluan jotain kuvaamisessani petrata on se niin sanottujen potrettikuvien ottaminen. Siinä olen luokattoman huono ja huomasin etten oikeastaan edes tykkää siitä ;) Tuttujen ihmisten kuvaaminen on erittäin ok, mutta tuntemattoman mallin kuvaamisen ja "käskyttämisen" koin olevan todella haasteellista.

valokuvauskurssi jatko 2017 allu alejandro helsinki makrokuvaus luontokuvaus ruokakuvaus potrettikuvaus liikekuvaus eläinkuvaus

Valkotasapainosäätöihin en ennen kurssia ollut oikeastaan koskaan kajonnut ja nyt osaan muuttaa niitäkin tarpeen mukaan. Ulkoisen salaman käyttöä harjoittelimme usealla tunnilla ja huomasin, että olen lähes unohtanut jalustan käytön kokonaan.

Muilla kursseilla en ole koskaan käynytkään, mutta jos sinä harkitset valokuvauskurssille osallistumista kannattaa valita sellainen, missä opitaan tekemisen ja kokeilemisen kautta. Kuulin osalta kurssilaisilta heidän olleen joskus muillakin kursseilla ja harmittelivat, että ne olivat enemmän luentopainotteisia tietopläjäyksiä, kuin todella tekemiseen keskittyneitä. Valokuvauskurssin löysin ystäväni suosituksesta ja voin todella suositella tätä eteenpäin. Jos haluat hyvää ja hauskaa opetusta Helsingissä, ota yhteyttä Valokuvauskurssin Alluun ;)


Ps. 8 viikon mittaisen TunneBoosti -verkkokurssin voitti sähköpostiosoite annaeveliinanen(at)gmail.com. Onnea voittajalle!

2 kommenttia:

  1. Siis Allun kurssit ovat kyllä ihan parhaita.. <3 Itse ajattelin taas mennä syksyllä uudelle kurssille! :) Jos taas oppisi jotain uutta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä se sait mut tuonne sysättyä <3 Kiitos siis suosituksesta, vaikken yhtään ihmettele että suosittelit ;) Minäkin mietin heti uutta kurssia, mutta päätin että katsotaan nyt. Vähän meillä oli puhetta Allun kanssa jos hän järkkäisi kuvankäsittelykurssin ;) Sinne menisin.

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!