maanantai 6. helmikuuta 2017

Pojan prinsessaleikit.

Myönnetään. Tuli ehkä vähän yliampuva otsikko, mutta kun se kuitenkin kuvastaa itse asiaa ja sisältöä aika hyvin. O:lla on ollut jo jonkin aikaa pinkkivaihe. Tai noh, ainakin vuoden. Poika ei oikeastaan leiki niitä "tyttöjen leikkejä", mutta hänen lempivärinsä on pinkki. Jos tarvitaan uudet kengät, hanskat tai mitä tahansa hän pyytää voisiko saada ne pinkkeinä.

Äitini oli auttanut joulupukkia lahja-asioissa ja kutonut kaikille lapsenlapsilleen villasukat. O sai siniset sukat ja vähän joulun jälkeen hän uskalsi kysyä "miksihän se joulupukki on laittanut minulle pakettiin siniset sukat vaikka hänen on pakko tietää, että lempivärini on pinkki"? En oikeastaan osannut siihen vastata muuta kuin etten tiedä ja samassa totesin pojalle, että myös mummisi neuloo sukkia, joten voisit kysyä häneltä josko saisit pinkit sukat. Poika innostui, kysyi ja sai pinkit sukat.

pinkit villasukat mummilta pojalle pinkkivaihe

Mistä se johtuu, että useampikin poika käy sen tyttövaiheen läpi? Ei sillä ettäkö isä olisi vähemmän tärkeä pojan elämässä (ei varmasti ole), mutta voisiko se johtua osaltaan siitä poika-äiti suhteesta? Tai onko se siitä, että kun lähtökohtaisesti pojalla on kaksi vanhempaa - yksi samaa sukupuolta ja toinen toista, niin pojan pitää tutustua siihen toiseen sukupuoleen tämän kautta? Entä onko tytöillä yhtä usein poikavaiheita? Ja toisaalta, jos tyttö ilmoittaa lempivärikseen sinisen niin onko se sama kuin pojan pinkki? Uskaltaisin melkein väittää ettei ole.

Itse en ole jaksanut korvaani höräyttää sen kummemmin näille pinkkijutuille, mutta voitte uskoa että pojan isää tämä pinkkeys vähän häiritsee. Olisitte nähneet hänen ilmeensä kun siskoni toi meille kaupasta kahdet kurahanskat ja ne oli PINKIT! :D Pyysin siskoani omalla kauppareissullaan katsomaan meidän pojille kurahanskoja ja kaupassa oli oikeaa kokoa vain pinkkiä. Sanoin, että osta ihmeessä. Ei sillä värillä ole mitään väliä, kunhan hanskat on huomenna päiväkodissa mukana.

9 kommenttia:

 1. Hauska tuo isän reaktio. Moni mies varmasti voi samaistua :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmä tiedä onko se vaan minä tai mun lähipiiri, mutta meillä ainakin pinkkeys herättää kummastusta huomattavasti enemmän miehissä kuin naisissa :D

   Poista
 2. Minä lähetin joskus 4v:n isänsä kanssa kauppaan ostamaan uutta kevätpipoa ja pikkuveljelle bodya. Lapsi tuli onnellisena takaisin, oli saanut itse valita molemmat ja kassista löytyi ihana pinkki kimallepipo sekä vaaleanpunainen vauvanvaate. Pinkki on pysynyt lempivärinä jo monta vuotta ja jonkun verran sitä vaatekaapista on koko ajan löytynyt. En ole oikeastaan ollenkaan ajatellut että tuo olisi mikään tyttövaihe, kunhan vaan ko. väri miellyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten. Mä taas jotenkin heti ajattelin sen olevan vaihe. Nyt on aika nolo fiilis ;)

   Poista
 3. Miksi ei pinkkejä, onhan tytöilläkin sinisiä ?? :)
  Olen nähnyt aikuisella miehellä siis mies..vaal.pun paidan ja kyllä sopi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäpä on juurikin se sama mitä itsekin vähän peräänkuulutan ;) Miksi pojan pinkki on tabu, mutta tytön sininen tai vaaaleansininen ei. Mun silmää ei häiritse yhtään vaaleanpunainen siellä täällä miehelläkin.

   Poista
 4. Luulen että tämä on aika monella pojalla vaiheena! Meidän vanhemmalla oli aika pitkäänkin "pinkki-vaihe" ja tykkäsi myös enemmän tyttöjen leikeistä pitkään. Johtui ehkä varmaan siitä että hänen paras ystävä on tyttö ja hän halusi olla samanlainen kuin hän! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten tuo kaverisuhdekin. O:n läheisin ystävä on kai kuitenkin aina ollut vuotta nuorempi tyttöserkkunsa ja ne kaksi kun ovat kuin paita ja peppu. Niin hyvässä kuin pahassakin. Päiväkodissakin on joku 160 muuta lasta, niin ei - heidän pitää leikkiä yhdessä. Onneksi ei sentään vain kahdestaan.

   Tyttö tekee paljon juttuja, koska O tekee myös ja toisinpäin ;)

   Poista
  2. Luulen että tämä kaverisuhde selittää paljon tästä teidänkin "pinkistä" vaiheesta <3

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!