tiistai 14. helmikuuta 2017

Ompeluharrastajan kauhu: tarveompelu.

Jokainen ompeluharrastaja tietää termin tarveompelu. Tarveompelu on useammin inhoa, kuin intoa herättävä termi ja te ketkä ette vielä tiedä tarveompelutermiä tulkoon tässä nyt lyhyt oppimäärä siitä ;) Tarveompelu on nimensä mukaisesti tarpeeseen ommeltavaa (lähes poikkeuksetta) vaatetta. Varsinkin omille lapsille juuri sen vaatekappaleen tekeminen, mitä hänen vaatekaapissaan ei ole yhtäkään on kaikista vaikeinta. Miksi? Koska pakotettuna tekeminen on niin ärsyttävää ja tylsää ;D

Meidän kohta kuusivuotiaalla esikoisellamme on tällä hetkellä aina nälkä ja poika syö valtavia annoksia. Kasvava lapsi tarvitsee ravintoa sanotaan, mutta tuntuu tämä poika kasvattavan vain pituutta ja sitäkin ainoastaan väliltä lonkka-nilkka. Koko ajan housut on liian lyhyitä ja pojalla ei oikeasti ole kaapissaan kuin kahdet juuri oikeankokoiset housut, ehkä seitsemät liian lyhyet (note to myself: käy taas lasten vaatekaapit läpi) ja ei yhtiäkään yhtään liian isoja.

Peruscollarihousut on esim. Tokmannilla lähes ilmaisia ja siksi olen vähän välttänyt housujen tekoa itse. Mutta toisaalta eihän ne ostetut peruscollarit olekaan yhtään niin hienoja kuin äidin tekemät, joten sainpas vihdoinkin itseni ruotuun ja ommeltua pojalle muutamat housut.

nosh baggy housut ilmaiskaava diy college ompelu

nosh baggy housut ilmaiskaava diy college ompelu

nosh baggy housut ilmaiskaava diy college ompelu

Ekat housut on NOSHin baggykaavalla tehty ja niistä on jätetty etumuksen tasku pois. Jotain erikoista halusin muuten aika tavallisiin ja ehkä jopa tylsiin housuihin ja kysyin O:lta itseltään mitä kangasta hän haluaisi housujen puntteihin etupuolelle. Puput tuli pojan suusta samantien ja niin päätyi pupua housuihin. Housukangas on NOSHin mustaa farkkucollegea ja pupukangas on joustofroteeta muistaakseni Sampsukasta.

Housujen vyötäröresorit on sellainen minulle tuskaa aiheuttava asia, koska minusta tuntuu kankaan tuhlaamiselta leikata ensin resorista kaksinkertainen pala ja sitten pujottaa sisään kuminauha. Toisaalta voisi tehdä peruskäänteen kankaaseen ja laittaa kuminauha sen sisään, mutta nyt sekään ei tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Sitten tuli täysin extempore idea! Leikkaan bokserikuminauhasta sopivan pätkän ja kiinnitän sen housun vyötärölle kuten boksereissakin. Minusta näistä tuli tosi toimivat.

ob ottobre 6/2014 housut diy collegehousut ompelu

ob ottobre 6/2014 housut diy collegehousut ompelu

ob ottobre 6/2014 housut diy collegehousut ompelu

Ja nämä toiset tein OB:n 6/2014 kaavalla. Nämä kankaat on joskus saatu ja ovat mielestäni kummatkin collegea. Pohjakangasta ei ollut ihan sellaista palaa jäljellä, että siitä olisi yhtenä kappaleena tehnyt jokaisen osan, joten tein muutaman leikkaa-liimaa-askartele -ratkaisun. Taakse vielä tasku tuomaan väriä peppupuolellekin ja vyötärökuminauhan pujotin nyt perinteisemmin.

2 kommenttia:

  1. Siis vau! Minä en ikinä voisi harrastaa "tarveompelua" (en moisesta termistä aiemmin ollut kuullutkaan.. heh) Mutta aina silloin tällöin on kiva surauttaa jokunen sauma ihan vain fiiliksen mukaan.. Hihii..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) tarveompelu on myös ehkä vähän sellainen ompelupiirien vitsi. Siis tarkoittaa juuri sitä mitä kirjoitin, mutta sillä on tietyssä porukassa myös vähän humoristinen kaiku ;)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!