maanantai 27. helmikuuta 2017

Joko teillä käytetään kestotiskirättejä?

kestotiskirätti bamburätti liina trikoo bambu itse tehty diy ompelu

kestotiskirätti bamburätti liina trikoo bambu itse tehty diy ompelu

kestotiskirätti bamburätti liina trikoo bambu itse tehty diy ompelu

Kestoiluun ja kesto -termiin taisin tutustua ensimmäisen kerran esikoisen syntymän aikoihin. Tai vähän ennen sitä, kun äitiyspakkauksesta löytyi kestovaippoja. Kestovaippojen maailmaan en koskaan kuitenkaan löytänyt itseäni ja olinkin autaan tietämätön kestoilusta useamman vuoden. Viime vuonna emännöin NOSH vaatekutsuja ja silloin sain emännänlahjaksi edustajalta kestotiskirätin. Ihastuin sen näppäryyteen täysin. Käytä ja pese. Käytä ja pese. Mitä enemmän käytät ja peset rättiä sen paremmaksi se muuttuu. Yksinkertaista!

Suurin haaste tiskirättien käytössä on itselläni se, että kun rätti pitäisi vaihtaa uuteen ei uusia ole kaapissa ja siksi kestorätit on oivallinen valinta. Kestotiskirättejä voi tehdä helposti itse ja muutaman teinkin joululahjaksi äidilleni ja nyt nämä kuvissa olevat sai siskoni ystävänpäivälahjaksi. Kestorätit tehdään usein kaksinkertaisena ja ainakin toinen kankaista on bambua. Bambulla on hyvä kosteudenimu- sekä kosteuden haihdutus kyky ja siksi se on hyvä valinta. Näissä minun tekemissäni räteissä toinen puoli on bambucollegea ja toinen puoli trikoota. Ohjehan on älyttömän helppo. Leikkaa kummastakin kankaasta samankokoiset palat, aseta ne vastakkain ja surauta saumurilla yhteen. Ompeluun kelpaa ihan yhtä hyvin myös tavallinen ompelukone.

2 kommenttia:

  1. Ei olla testattu tällaisia! Olen aina vähän epäillyt niiden imukykyä.. nyt pitää kyllä ottaa harkintaan :) Olen myös joissain paikoissa nähnyt sellasia virkattuja versioita - onko teillä kokemusta sellaisista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Bambulle on ominaista se, että mitä enemmän sitä käytetään eli kastellaan, pestään ja annetaan kuivua, sitä paremmaksi sen imukyky koko ajan muuttuu. Virkattuja en ole kokeillut, mutta niissä on sama periaate, sillä ne virkataan juurikin bambun ominaisuuksien vuoksi bambulangasta :)

      Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!