lauantai 21. tammikuuta 2017

Makrotex: ruoka-aine.

Haen aina maanantaiaamuisin työmatkallani lähikaupasta toimistolle hedelmiä. Tämän viikon maanantaina hyllyssä olevat vihreät omenat oli todella herkullisen näköisiä, joten ostin niitä. En yleensä kovinkaan syö omenoita, mutta näitä on nyt mennyt jo useampi tämän viikon aikana. Ovat mielettömän maukkaita ja meheviä!

omena makrotex haaste

omena makrotex haaste

Kamera kulkee harvoin mukanani töissä, joten kuvat otin tällä kertaa puhelimella. Lisää haasteeseen osallistujien kuvia löydät Pienen Linnun -blogista.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

10 kommenttia:

 1. Terveellistä syötävää on omenat.
  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi sentään joskus tekee jotain terveellistäkin mieli :D

   Poista
 2. Selkeät simppelit kuvat - tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmitti vaan kun hankin tuossa viime viikolla loittorenkaita, niin tässä olisi voinut harjoitella niiden käyttöä, mutta eihän ne mukana olleet - kuten ei tosiaan se kunnon kamerakaan :)

   Poista
 3. sanotaan, että omena päivässä pitää lääkäörin loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Sittenhän se on vain hyvä, että näitä tekee mieli :D

   Poista
 4. Hieno makro ompusta. Kaikessa yksinkertaisuudessa tosi tehokas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin taisin tykästyä näissä yksinkertaisuuteen.

   Poista
 5. Nyt tekee mieli omenaa. Mistä muuten hankit loittorenkaita? Olisin ostanut niitä, mutta kaupassa sanottiin, että kannattaa ostaa makrolinssi. En raaskinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä hakemaan kaupasta omenaa :D Ostin Kookan loittorengassarjan digitarvike.fi verkkokaupasta. Näitä valokuvauskurssini opettaja suositteli ja sanoi niiden olevan erittäin hyvä vastine makro-objektiiville. Toki jos haluaa kehittyä pelkässä makrokuvauksessa ja keskittyä täysin siihen, on objektiivi järkevää hankkia, mutta loittorenkaat ovat alkuun ja silloin tällöin makroiluun todella toimiva ja hyvänhintainen ratkaisu.

   Loittorenkaiden käytössä tosin objektiivilla on hieman merkitystä ja parhaimpia on kiinteällä polttovälillä olevat valovoimaiset linssit. Esim. perus kiinteää 50mm 1.8 objektiivia kehutaan hyvin toimivaksi loittorenkaiden kanssa.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!