keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulukuu kului yhdessä hujauksessa.

Käytännössä katsoen koko joulukuu on mennyt niin, etten ole saanut kirjoitettua kuin muutaman postauksen loppuun asti ja iltaisin kun olisi ollut ehkä aikaa kirjoittaa, olin niin väsynyt, etten yksinkertaisesti jaksanut avata enää tietokonetta. Monta luonnosta seisoo kirjoitusten joukossa ja iso osa on niistä sellaisia mistä on jo aika ajanut ohi. Jouluun liittyviä postauksia kun ovat.

joulukortti 2016 soodataikina koriste dymo kuvioteippi

Joulukuun alkupuolella lähdin Oranssia -blogin Veeran haasteeseen mukaan ja viettämään stressitöntä joulua ja joulun aikaa. Siinä onnistuin, mutta tällä kertaa täytyy sanoa, että varmasti isolta osaltaan se oli poikien sairastumisen ansiota. Viikko ennen joulua nousi kummallekin pojalle kuume ja alkoi nuha. O:n flunssa oli nopeammin voitettavaa mallia, mutta koska D:n kuumeilu kesti nelisen päivää pidin myöskin O:n kotona.

Ainoa mistä vähän stressasin joulun suhteen oli jouluruokien laitto ja varsinkin perunalaatikon teko. Se kun ottaa tuota aikaa aika reilusti imeltymisineen ja paistoineen. Mutta koska käytännössä katsoen koko joulua edeltävä viikko meni sairastupaa ylläpitäessä, ehdin hyvin tehdä kaikki ruoat valmiiksi.

joulu 2016 koriste joulukoriste kuusenkoriste glitterpallo ikea

Tänä vuonna tein todella vähän pukinkonttiin mitään itse. Aikuisten kesken meillä oli jo päätetty (kuten useampanakin vuonna) ettei lahjoja vaihdeta. Olen kuitenkin aina halunnut antaa jotain pientä ja viime vuonna annoinkin suklaakeksipurkkeja lahjaksi. Tänä vuonna toteutin samalla idealla taas lahjoja ja nyt sisällöstä saisi vettä ja öljyä lisäämällä siemennäkkäriä. Purkkeja kokosin yhteensä 15, joista lähes puolet meni poikien päiväkotiin. Tarhantädit saivat kukin oman näkkäripurkkinsa kiitoksena kuluneesta syksystä ja jouluntoivotuksena.

Joulu tuli ja meni. Syötiin hyvin, saatiin lahjoja ja nautittiin. Tämän viikon pidän lomaa poikien kanssa, mutta sairaslomaksi taisi vaihtua tämäkin viikko. Joulun pyhiksi pojat tervehtyi mukavasti, mutta eilen nousi taas O:lla kuume. Epäilin aiheuttajan löytyvän korvasta (pojan korva on seurannassa epäillyn liimakorvaisuuden vuoksi) ja varasin ajan lääkäriin. Tällä kertaa ei aiheuttaja löytynytkään korvasta vaan nielusta. Nielunäyte tuli takaisin positiivisena ja nyt on sitten 10 päivän antibioottikuuri angiinaan.

Näillä mennään, kun muutakaan ei voida ja odotetaan alkavaa uutta vuotta. Vuosi 2016 on ollut hieno ja tulen tekemään siitä vielä yhteenvedon, mutta innolla jo odotan uuden vuoden alkamistakin.

joulukuusi 2016 koristeltu kuusi lapset koristeli

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa rennolta ja stressittömältä joululta! <3 Hurjan paljon sairastelua on ollut kaikkialla - influenssaakin lienee liikkeellä paljon. Meillä on ainakin töissä paljon ihmisiä sairaana! Toivottavasti voitte nauttia lomasta sairastelusta huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Noi siemennäkkäripurkit kuulostaa hyviltä! Mäkin olen yleensä tehnyt lahjat itse. Keksipurkkeja, piparkakkutaloja, erilaisia karkkeja, you name it! Tänä jouluna ei vaan jaksanut aloittaa.

    Hyvää uutta vuotta! 🎆🎇

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!