tiistai 25. lokakuuta 2016

Syysloma Kanariansaarilla - miten meni lentomatka lasten kanssa?

Viikon tauko kaikesta teki ihmeen hyvää! Reilu viikko sitten tein listan mitä kaikkea pitäisi muistaa pakata lentokoneeseen käsimatkatavaroihin. Lähes kaikilta osin allekirjoitin oman listani, mutta en täysin.

Nyt kokemuksen jälkeen listani oli mielestäni hyvinkin kaiken kattava matkustettaessa kolme- ja viisivuotiaan kanssa. Ainoa, missä oikaisin oli nuo listalla olleet vaihtovaatteet - ja onneksi niille ei edes tullut tarvetta! Kaikki muu olikin tarpeellisia, paitsi laastarit. Niitä ei tarvittu, mutta ei ne tilaakaan laukussa vieneet. Enkä oikeastaan keksinyt suuresti mitään mitä olisimme vielä kaivanneet lennolla. Ehkä jotain pientä suolaista syötävää (suolatikut, -keksit tms.) olisi voinut olla enemmän mukana, sillä lentokoneessa myytävien tuotteiden hinta oli todella korkea.

Pohdin myöskin listaa kirjoittaessani, mitä kaikkea voisin viedä turvatarkastuksen läpi ja siskoni sitten vinkkasi minulle tämän Finavian Ennen matkaa -sivun, mistä voi helposti tarkastaa mitä saa viedä turvatarkastuksen läpi ja mitä ei. Erittäin näppärää!

matkalaukku musta delsey finavia helsinki-vantaa lentokenttä mitä matkalle mukaan turvatarkastus mitä voi viedä läpi

Instagramia katsoneet, näkikin ehkä, että meidän lomamme alkoi sekä Pikkujätin, että apteekin kautta :) O:lla oli ollut jo monta viikkoa nenä välillä vähän enemmän ja välillä vähän vähemmän tukossa. Yskää silloin tällöin ja silmät turvoksissa. Ajattelin, että poika on pakko käyttää lääkärillä vielä ennen lentomatkaa, muuten en voi lähteä matkalle hyvillä mielin. Hyvä, että käytiin, sillä kummastakin korvasta löytyi tulehdus. Korvat oli jo paranemaan päin, mutta koska olimme lähdössä lentomatkalle kehotti lääkäri ottamaan antibioottikuurin korvia varten. Ihana korvalääkäri Itäkeskuksen Pikkujätistä myöskin ohjeisti hankkimaan lapsille nenäsumutetta lentomatkaa varten ja suihkauttamaan sitä yhden kerran kumpaankin sieraimeen (terveellekin lapselle) puoli tuntia ennen sekä nousua, että laskua. Sumutteella on limakalvoja supistava vaikutus ja näin se helpottaa paineentasausta, eikä korvat mene yhtä helposti ja yhtä paljon lukkoon.

Torstai oli siis O:n lääkäripäivä ja lauantaista muodostui D:n lääkäripäivä. Poika oli saanut oikein kunnon silmätulehduksen, joten ei muuta kuin silmätippareseptiä hakemaan ja taas apteekin kautta lomalle.

amorion precosa otrivin lennolle antibiootti maitohappobakteeri matkalle korvatulehdus

Vaikka muutama lisäjännitys saatiinkin sunnuntaiaamun lähtöä varten meni lento kuitenkin hyvin. Ei huutoa korvista, silmätulehdus jo talttumassa ja lapsetkin suhtkoht hyväntuulisia omia itseään. Mitä nyt pientä turhautumista oli havaittavissa reilun kuuden tunnin lennon aikana, mutta hyvin he jaksoivat.

O:n antibioottikuurista viimeiset annokset otettiin Kanarialla torstaina. Harmiksemme noin vuorokausi tämän jälkeen pojan nenä meni uudelleen tukkoon, yskä teki tuloaan takaisin ja silmät vähän rähmivät. Päänsärkyä poika valitti muutamana päivänä, enkä oikein tiennyt laittaako se kuumuuden ja ehkä vähän liian vähäisen nesteytyksen vai uuden flunssan piikkiin. Kello oli lähes yksitoista sunnuntai-iltana kun olimme kotona ja  maanantaina oli taas aikainen arkiaamu. Laukut nostettiin olohuoneeseen ja niitä avattiin vain sen verran, että tarpeellinen sekä iltaa, että aamua varten otettiin esille.

Nyt vasta aletaan pikkuhiljaa kotiutua. Arki alkoi oikein rytäkällä, kun eilen sain hakea O:n etukäteen päiväkodilta ja taas huristettiin korvalääkäriä moikkaamaan. Uudet tulehdukset - kummassakin korvassa, pahana. Uusi kuuri ja muutama päivä kotihoitoa. Kunhan suurin osa pyykeistä on pesty ja laitettu kaappiin, niin kerron lisää meidän matkasta. Sairastupa kuittaa ;)

2 kommenttia:

  1. Hui! Toivottavasti teillä kuitenkin oli rentouttava loma tämän pienen sairastelun lomassa! <3 Meillä on vielä reissu edessä. Meillä joku aina sairastuu loman aikana ja onhan se jopa todennäköistä kun on isolla porukalla reissussa.. Odotan niin että mekin pääsisimme jo etelään! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan mukavaa lomaa, sekä myös auringon paistetta.

    VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!