tiistai 20. syyskuuta 2016

Millainen oli minun maanantai?

Toisenlainen idea - erilainen kirjoitus. Pala sitä ihan oikeaa minun arkeani. Tervetuloa minun maanantaihin!

5:45 Herätyskello soi. Sekä minun, että mieheni herätyskellot soi kummatkin samaan aikaan. Kummankin puhelimesta on herätys asetettu hälyttämään samaan aikaan. Miksi kummallakin on oma kello soittamassa? En tiedä, niin vain on ja itse asiassa usein miehellä on vielä kelloradiokin herättämässä, mutta se harvoin ehtii soida. Kai se on ajastettu soimaan muutaman minuutin myöhemmin. Ehkä kerran tai pari on tainnut käydä niin, ettei puhelimen herätys olekaan soinut ja hän on joko meinannut nukkua tai nukkunut pommiin. Kelloradio on siis varmistushälytys. Herään parhaiten, kun menen ensimmäisenä suihkuun. Tai useimmiten kylläkin pesen vain tukan päätä alaspäin roikottamalla. Tukan kuivaus ja laitto. Sitten vasta aamupalalle.

Tänä aamuna samalla, kun olin itse vasta matkalla suihkuun tuli jo vastaan esikoinen. (Oliko pakko herätä jo?) Kehotin menemään vielä torkuttelemaan, kun aikaakin olisi vielä 45min., mutta ei pojalle kelvannut.

saippuakupla kiinniotettu meandi maatila maatilapaita vaarinpaita pingviinihousut

6:07 Kahvia kuppiin, luraus maitoa sekaan ja Skyrri eteen, taisi olla maultaan veriappelsiini. Ainiin - "hyvää huomenta!". Yleensä aamuisin luen aamukahvia litkiessä uutisia ja facebookkia. Tarkastan ehkä julkaisujonossa olevan blogikirjoituksen, julkaisen sen ja jaan esim. facebookissa.

6:28 Mies lähtee töihin. Minä vielä litkin kahvia ja pojat syö aamupalaansa samalla, kun katsovat Yle Areenasta Ryhmä Hauta.

Meikkaan ja syötän koirat. Päästän koirat ulos ja valitsen pojille vaatteet. Tarkastan tarhareput ja pakkaan tarpeelliset. Mietin miksen taaskaan voinut tehdä tätä jo illalla? Olisin säästänyt jopa muutaman minuutin ;) Hoputan poikia viimeistelemään aamupalansa ja kehotan vaihtamaan vaatteita. Tässä vaiheessa kello on lähes 7:00. Kuopus toteaa lähes joka aamu lähtevänsä yöpuvussa tarhaan, koska hän ei vaan jaksa vaihtaa vaatteitaan. Ei jaksa vai ei viitsi? Taitaa olla jälkimmäinen, koska minua jaksetaan juosta useampi minuutti karkuun nakupellenä. Yhtenäkään aamuna tuo ei vielä ole lähtenyt yöpuvussaan hoitoon.

Päästän koirat sisään ja komennan lapset hammaspyykille. Yleensä tässä vaiheessa käydään tiukkasanainen keskustelu siitä, voiko pastillin tai purkan ottaa suuhun jo ennen kuin on pessyt hampaansa. Ei voi. Se otetaan vasta harjauksen jälkeen.

Sitten omien vaatteiden vaihto ja poikien käskytys pukemaan ulkovaatteet.

7:22 Hyvänä aamuna, kuten tänään ollaan jo tähän aikaan menossa autolle. Lapset autoon, tavarat autoon, turvavyöt kiinni ja eikun menoksi. Päiväkoti on ihan vieressä, joten matka ei kestä kauaa. Hyvä jos huuru ehtii hälvetä kokonaan tuulilasista.

7:43 Kumpikin lapsi on viety omaan ryhmäänsä. Riisuttu ulkovaatteista ja laitettu tavarat paikoilleen. Puettu tossut jalkaan ja kädet pesty. Ehkä käyty myös pissalla. Tänä aamuna pojat esitteli kummatkin omassa ryhmässään hoitajille kynsilakkojaan. Mummi oli lakannut viikonlopun aikana. O:lla oli pinkit ja D:llä turkoosit. Halit, pusut ja mukavan päivän toivotukset. Nyt töihin.

8:30 Toimistolla. Auto on parkissa ja kaupassakin ehdin jo käydä. Nyt töitä.

16:00 Kotona. Mieskin on jo ehtinyt kotiin. Pojat pitää hakea päiväkodista viimeistään puolen tunnin päästä. Mies saa hakea ja minä valmistelen päivällisen loppuun. Kanankoivet on olleet uunissa jo edellisenä iltana ja nyt pitäisi niiden kaveriksi valmistaa nuudelit ja kastike.

rapinalelu lappulelu vauvalle diy ikea

16:40 Pojat ja mies on kotona. Käsipyykki ja sitten syömään. D ahmii ruokaansa hyvin ensimmäiset viisi minuuttia, jonka jälkeen hän on mielestään täysi. Lautanen on kuitenkin vielä puolillaan. Ehkä äiti laittoi pojalle liian paljon tällä kertaa lautaselle tai ehkä pojalla ei vain vielä ollut kunnolla nälkä. Aiemmin meillä oli aina kolmas maailmansota syttymässä, jos ruoka ei ollut tarjolla tasan puoli viisi. Nykyään pojat jaksaa odottaa viiteen tai parhaimmillaan jopa sen yli. Ja paremmin he syövät mitä myöhemmin ruoka on. Kunhan ei kuitenkaan liian myöhään ;) O syö lautasensa melkein tyhjäksi. Keittiön pikasiivous ja sitten kaveripariskunnalle kylään.

18:45 Kaupan kautta kotiin. Lihapullia, perunaa, maitoa ja leipää - ainakin. Huomenna syödään lihapullakastiketta perunamuussilla, mutta sen teen vasta huomenna. Tänään ei enää jaksa.

19:05 Taas kotona. Suihkuun, rasvaus, yökkärit päälle ja vähän iltapalaa. Laitan vielä pyykkikoneen pyörimään. Pojat hammaspesulle ja nukkumaan. Isä lukee tänään iltasadun, äiti luki eilen. Yritämme lukea vuorotellen, koska se on kummankin vanhemman velvollisuus ja etuoikeus. Eilen pojat nukahti iltasadun aikana (Roope-sedän joulu) ja niin tapahtui tänäänkin (joku etsivätoimistokirja). Kello on ehkä vartin yli kahdeksan.

Minä leikkaan koirien kynnet ja putsaan vanhemman koiran korvat. Kummallekin koiralle pitäisi varata aika eläinlääkäriin. Toiselle eläkeläiskoiran terveystarkastukseen ja toiselle ehkä tarkastukseen ja ainakin hammaskivenpoistoon.

21:00 Istun nojatuoliin ja otan läppärin syliin. Hörpin teetä, joka ehti jo kylmetä koirien kanssa touhutessa. Viimeistelen tätä kirjoitusta, selaan nettiä ja mietin pitäisikö vielä katsoa jotain ohjelmaa telkkarista. Maanantaisin minulla on kahvakuulatunti vielä kasista ysiin, mutta tällä kertaa jätän sen väliin. Nyt ei vaan jaksa.

22:10 Yksi jakso Dexteriä taas katsottu, ollaan ahmittu sitä heinäkuusta lähtien ja viimeinen kausi on menossa. Pakko mennä nukkumaan. Silmät ei pysy enää auki. Manaan itseäni, etten taaskaan ottanut jo valmiiksi huomista varten lasten vaatteita. Ainiin!! Se pyykkikone. Ripustan osan vaatteista kuivumaan henkareille ja loput lykkään kuivuriin. Kuivurista tulleiden vaatteiden kasa vaan kasvaa kodinhoitohuoneen pöydällä. Eihän niitä pakko ole viikata kaappiin? Voihan siitä vuoresta jokainen käydä aina aamuisin hakemassa tarpeellista päällensä? :D Kuivuri päälle, hammaspyykki ja nukkumaan.

Hyvää yötä. Huomenna taas ylös 5:45.

Millainen on sinun normaali arkipäiväsi?

4 kommenttia:

 1. Huh huh onpa sulla aikainen herätys. Niin minäkin heräsin 6.00 kun kävin töissä.Kyllä sitä nuorena jaksaa paremmin kuin näin vanhana kuin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika aikanen, mutta osaltaan olen sen myös aikaiseksi itse itselleni asettanut. Aina voisin mennä myöhemmin töihin, mutta se myös tarkoitta myöhäisempää kotiutumista. Mielummin kuitenkin aikainen aamu, kuin myöhään vasta kotiin :D

   Poista
 2. Äää.. minä en koskaan pystyisi heräämään noin aikaisin! :) Tai noh, oikeastaanhan se on siitä kiinni milloin menee nukkumaan! Meillä päivä näyttää aikalailla samalta paitsi, että se alkaa vasta puolikahdeksan aikoihin. Olen myös viime viikkoina käyttänyt Alepa-kauppakassia - se on ollut ihan kiva ja aikaa säästävä tapa käydä kaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän se on kiinni ja kyllä se meilläkin heti lipsuu, kun ei ole pakko herätä aamulla ennen kukonlaulua :D Ai sä oot kokeillut sitä! Mä oon monesti miettinyt, mutten sitten ole saanut aikaiseksi. Pitäisikin kokeilla ja vaikka kirjoittaa siitä kokemuspostaus :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!