perjantai 23. syyskuuta 2016

#Badmomlista - 15 äitiyteni epäkohtaa.

Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen blogista on lähtöisin leikkimielinen BAD MOM -haaste. Haasteen idea on lähtöisin tästä joku aika sitten ensi-iltaansa viettäneestä Bad Moms -elokuvasta, jota tosin en ole vielä itse nähnyt. Haasteen ajatuksena on listata ne oman äitiyden kamalimmat kulmakivet. Ne kompastuskohdat, joiden vuoksi voisit omasta mielestäsi vastaanottaa useammankin huonoäiti -palkinnon. Vaikka asiat ja tilanteet ovat listassani täysiä tosia, ei niitä kuitenkaan pidä ottaa turhan tosissaan ;)

batman hm tpaita pinkki badmom blogihaaste huonoäiti

15 äitiyteni epäkohtaa

 • Herkut kuuluvat lasteni ruokavalioon. Toki valvotusti, eikä niitä joka päivä saa. Esikoisen kohdalla oli vielä ihan helppoa päästä melkein kahteen ikävuoteen ilman, että lapseni edes tiesi mitä karkki on, mutta kuopuksen kohdalla oli hyvä jos päästiin vuoteen asti. Ei päästy.
 • Kuten moni muukin, niin minäkin olen ehkä turhan kiinni sosiaalisissa medioissa. Uusimpana aluevaltauksenani on instagram - mikä ihana määrä mielettömän mageita kuvia!
 • Esikoiselle tein aikoinaan muutaman kerran soseita itse, mutta luovuin kauniista ajatuksesta kokonaan, kun lapsi ei suostunut syömään niitä, vaan käytti niitä lähinnä maalina ja pöytää maalattavana pintana. Kuopuksen kohdalla en lähtenyt edes kokeilemaan.
 • Arkiaamuisin lapset katsovat Lasten areenaa samalla, kun syövät aamupalaansa. Ihan vaan, koska siten minulla on helpompi aamu.
 • Puuro on meillä aina mikrossa tehtyä. Se on helpompaa ja nopeampaa niin.
 • En edes ajatellut kestovaippojen käyttöä. Tai no kävihän se väkisinkin mielessä, kun pyörittelin ekaa kertaa äitiyspakkauksen koko sisältöä edessäni. Yhtä nopeasti, kun ajatus välähti päässäni totesin ei ikinä. En jaksa. 
 • Ahdistun jo pelkästään siitä ajatuksesta, että joskus minunkin lapset ehkä harrastavat oikeasti jotain ja minun pitäisi olla siinä toiminnassa mukana. Never!
 • Taas viime viikolla unohdin ilmoittaa lasten harrastuksiin, etteivät tule paikalle.
 • En muista edes kerran viikkoon katsoa päiväkodin ilmoitustaulua. Tosin uskallan laittaa tämän vielä uuden ja ihmeellisen päiväkotiarjen piikkiin.
 • D-vitamiinia meillä ei ole otettu purkista tai pullosta viimeiseen kahteen vuoteen.
 • Salaattia meillä syödään liian harvoin.
 • Ksylitolipastillit ja -purkat ei koskaan kulje mukanamme. Ne on kotona, eikä niitä koskaan muisteta antaa lapsille.
 • Hermostuminen esiintyy liian usein huutamisena.
 • Voiko siivota liikaa? ..Taidan siivota liikaa. Nimim. olen miettinyt mikä imuri olisi tarpeeksi "design", jotta sen voisi sijoittaa kokoaikaisesti seisomaan olohuoneeseen.
 • Olen hyvä askartelemaan yksin, mutta lasten kanssa koen sen liian vaikeaksi. Jos minulla on visio siitä, millainen lopputuloksen pitää olla, ei yksikään lapsi saa tulla sitä sotkemaan :D
Samaistuitko vai laatisitko ihan erilaisen listan? 

10 kommenttia:

 1. Hahaa.. Näitä on ihana lukea :) On jännää miten erilaisista asioista jokainen äiti kokee huonoa omatuntoa! Minäkin huudaan aivan liikaa ja olen huono d-vitamiinien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jopa miettinyt, että miksi ihminen huutaa, kun se hermostuu? :D Ajatteleeko sitä, että viesti menee paremmin kovemmalla volyymilla perille vai onko se ehkä sellainen henkinen yliote mitä tavoitellaan.. Vaikutetaan suuttuneemmalta ja hirmuisemmalta kun huudetaan ja toivotaan, että lapset "pelästyy" sitä ja alkaa käyttäytymään ;D

   Poista
 2. Ihan samoja juttuja mullakin! Meillä ei esikoinen (jouluna 2v) ole saanut vielä karkkia, sipsiä ja pullaa on maistanut.. Luulen kyllä, että kun esikoinen pääsee herkkujen makuun, niin ei pystytä kuopusta pitämään yhtä kauaa "karkittomana". Yritä siinö nyt sanoa, että isosisko saa kun on vanhempi, ei taida mennä ihan ymmärrykseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei vaan uppoa :D Parempi ainakin tässä asiassa on antaa periksi, hermot säästyy sekä itseltä, että lapselta ;)

   Poista
 3. Aika kivoja asioita, monet ovat ihan tuttuja. Kiva oli lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa on ollut huomata, että kaikki kriiseilee toisaalta hyvin samanlaisista asioista ja toisaalta hyvin erilaisista. Esim. toiset siivoa liikaa ja toiset liian vähän :D

   Poista
 4. Ruksi aika moneen kohtaan mullekin näistä! :D Eniten kolahti tuo lasten harrastuksissa mukana olemisen ahdistus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on sellainen rintaa puristaa -ahdistus. Yritän epätoivoisesti suunnata lasteni mielenkiinnon jonnekin muualla kuin esim. jalkapallokentälle :D

   Poista
 5. Kiva toi haaste. En edes uskalla ajatella koko listaa. Olisipa ihanaa olla se äiti joka siivoaa liikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAha! Voi kuule, ei ole helppoa olla se, joka siivoaa liikaa ;) Mä alan olla joskus neuroottinen siinä ja voin kertoa, että kuitenkin meillä on myös päivittäin tavarat hujan hajan. Eteinen täynnä lehtiä, kiviä ja hiekkaa. Joka paikassa koiran karvaa yms.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!