maanantai 22. elokuuta 2016

Uusi ja ihmeellinen päiväkotiarki.


Myönnettäköön, että minä vähän pelkäsin tätä syksyä. Poikien siirtoa perhepäivähoitajalta päiväkotiin. Vaikka pojat on paljon tavanneet muita lapsia pph:n kanssa on silti päiväkodin arki varmasti aika erilaista. Ihan silleen vain neutraalisti erilaista.

Pari ekaa päivää meni ihan tosta noin vaan. O ekana päivänä vähän arasteli ja D laittoi huutokonsertin pystyyn kolmantena aamuna. Neljäs aamu oli jo parempi ja vaikkei kuopus omien sanojensa mukaan halunnut jäädä päiväkotiin jäi hän sinne kuitenkin huutamatta. Sitten tuli viikonloppu ja kaikki hengähdettiin.

Viikonlopun jälkeen kaikki oli taas hyvin. Ei ongelmia kummankaan pojan osalta. Aloituksesta on nyt kolme viikkoa ja edelleen menee hyvin. Hoitajat on ihania, muut lapset on mukavia ja vanhemmat tervehtii toisiaan, mikä on minulle hyvin tärkeää. Ja toi piha! Jos tolla piha-alueella ei lapsi kuin lapsi keksi tekemistä, niin sitten ei huvitakaan tehdä mitään. Mielettömästi mahdollisuuksia!

Pari sellaista miinupuolen asiaa kuitenkin on, mitkä oletan olevan seurausta tästä poikien arjen muutoksesta. D:n vatsa ei toimi kunnolla (luumuja poika syö onneksi mielellään) ja kummatkin pojat on alkaneet tulla taas meidän vanhempien väliin öisin. Nimim. viime yönäkin D:n sänkyyn siirtynyt mutsi.


4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla näitä kuulumisia <3 Minua kyllä suorastaan pelottaa se kun meidän vanhempi poika siirtyy ensi vuonna eskariin ja ryhmästä on tulossa todella iso. Pienestä ryhmästä perhepäivähoitajan luota on aika iso harppaus tällaiseen arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti se siirtyminen menee teilläkin hyvin :D Mä uskon siihen!

   Poista
 2. Uusi on aina uusi, olkoon lapsen hoitopaikka tai aikuisen työpaikka.
  Oman aikansa vie ennenkuin siihen tottuu. Hyvää jatkoa edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten. Leikkihän on lapsen työ ja päivähoitopaikka on täysin verrattavissa aikuisen työpaikkaan :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!