perjantai 5. elokuuta 2016

Syyskausi - tervetuloa!

Tiistaina se alkoi. Arki. Alkuvuosi, kevät ja kesäkin on tälle vuodelle jo historiaa, mutta onneksi aina voi lämmöllä ajatella niitä kaikkia mahtavia muistoja mitä on tullut luotua. Ja hei, nyt on pakko olla jo okei ajatella joulua - hahahhahahh!!

Nyt siellä ruudun takana joku jo karjuu ääneen, että ei kesä vielä ole ohi ja laulaa väkisinkin mielessään Mamban vielä on kesää jäljellä -laulua. Onhan sitä, en käy kiistämään, mutta meidän perheen osalta kesä on kesänä vietetty. Olen ajatusmaailmassani sen verran rajoittunut ihminen, että heti kun kesälomilta palataan arkeen ja siihen syyskauteen, on kesä ohi.

kääpiösnautseri uros käppänä koira pippurisuola karkeakarvainen kieli

Rehellisesti: nautin vieläkin aurinkoisista ja kuumista päivistä ja aion ottaa niistä kaiken irti ja imeä itseeni jokaisen mahdollisen auringonsäteen, mutta samalla valmistaudun jo siihen, että jonain aamuna (eikä se oikeasti ole kauhean kaukana) vaeltaa nenääni syksyn tuoksu. Pieni kirpsakkuus iholla kertoo siitä, että mielellään pukee ohuen takin päälleen. On viileää, muttei kylmää. On märkää, muttei ole satanut. On kirkasta aamulla ja pimeää illalla. Saa kaivaa tuikut esiin ja sytyttää iltaisin kynttilät. Taidan tykätä syksystäkin!

Jo kesäloman alussa sanoin itselleni, että ennen kuin arki taas alkaa olen käynyt kaikki lasten syys/talvivaatteet läpi ja tiedän tasan tarkkaan mitä hanskaa/pipoa/kurista/housua/kenkää tarvitsemme. Tänä vuonna aion olla se äiti, joka on hankkinut kaiken jo valmiiksi kaappiin odottamaan, enkä se äiti, joka miettii kuumeisesti mistä kaupasta enää saa välikausihanskoja siinä vaiheessa, kun lapset on oikeastaan jo viikon tarvinnut niitä.

Viimeisenä lomapäivänä kävin lasten välikausivaatteita läpi ja kerrankin tulin siihen tulokseen, että hyvällä mallilla on tavarat. Moni vaatekappale on jäänyt O:lta D:lle ja O on sen verran hidastanut pituuskasvua, leveydestä puhumattakaan, että vielä viime keväiset menee helposti pojalle päälle. Paitsi muuten kurahousut! Nyt metsästän sellaisia ja odotan tulisikohan Lidliin taas myyntiin niitä kaksiosaisia vuorellisia kura-asuja. Välikausihanskat ja perustumput, sekä sormikkaat taitaa olla tällä hetkellä niitä mitä tarvitaan. Ja D:lle kengät! Jotkut Vikingin goretexit tai muut vastaavat. Tuolla pojalla onkin sopivasti synttärit muutaman viikon päästä :)

1 kommentti:

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!