lauantai 16. heinäkuuta 2016

Retki Fallkullan kotieläintilalle.

fallkulla kotieläintila malmi helsinki sika possu

fallkulla kotieläintila malmi helsinki hevonen

fallkulla kotieläintila malmi helsinki sarana

Naapurissakin osa porukasta aloitti lomansa jo juhannukselta, joten äitien kesken päätimme tehdä jotain yhdessä. Varmaa oli, ettei sisällä oltaisi ja kivahan se olisi lähteä omaakin pihaa pidemmälle. Pakkasimme äidit ja lapset (kolme poikaa) autoon heti aamusta ja huristimme Malmin kupeeseen Fallkullan kotieläintilalle.

Fallkulla on Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskuksen nuorisotila, jossa 9-17-vuotiaat voivat tehdä muun muassa navettatöitä, hoitaa elämiä, tehdä piha- ja puutarhahommia ja erilaisia käsitöitä. Fallkullassa pääsee tutustumaan perinteisiin maatilan kotieläimiin: lampaisiin, vuohiin, nautoihin, sikoihin, ankkoihin, kanoihin, kaneihin ja hevosiin. (Fallkullan kotieläintila)

Fallkullassa vierailu on perheille maksutonta ja näin kesäkaudella eläimiä pääsee katsomaan päivittäin klo 10-15. Ihan mahtavaa tekemistä energiaa pursuaville eläinrakkaille lapsille. Näimme vuohia ja lehmiä, hevosia, minipossuja, sikoja ja lampaita. Lapset matkivat kilpaa eläinten ääniä ja juoksivat aina edelliseltä aitaukselta seuraavalle. Pojat keräsivät herrasmiesten elkein kukkia (heiniä) äidille ja leikkivät leikkipuistossa, mikä on kuin minikokoinen maatalomiljöö.

fallkulla kotieläintila malmi helsinki lehmä nauta

fallkulla kotieläintila malmi helsinki lehmä nauta

fallkulla kotieläintila malmi helsinki vuohi

fallkulla kotieläintila malmi helsinki hevonen

fallkulla kotieläintila malmi helsinki hevonen

4 kommenttia:

 1. Onpa kumma kun jonnekin pääse ilman sisäänpääsymaksua. Kiva käydä kattomassa eläimiä, monet lapset pitävät niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa, kun vielä on niitäkin paikkoja, jossa voi kulkea ilman sisäänpääsymaksua.

   Poista
 2. Falkulla on tosi kiva paikka :) Meillä on ollut tapana käydä siellä yleensä aina erilaisissa tapahtumissa, kuten joulunavajaisissa ja muissa vastaavissa. Silloin siellä on yleensä paljon väkeä, mutta joskus olisi kyllä kiva käydä ihan näin "tavallisena" päivänä.

  Ps. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen katsonut niitä niiden teematapahtumia ja miettinyt usein, että pitäisi osallistua. Viime joulunakin niillä taisi olla jotain Fallkullan joulua tms. mutta enpä nyt muista miksi se meiltä jäi silloin väliin. Ehkä tänä vuonna :D

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!