torstai 7. huhtikuuta 2016

Sisäampumaradalla.

Jos oikein tahtoisi kaivaa, niin tätähän voisi sanoa vanhempien parin tunnin irtiotoksi :) Lapset jäi kotiin veljeni kanssa ja me aikuiset lähdettiin ampumaan. En ole ikinä aiemmin edes pitänyt asetta kädessä, joten täysin uutta ja ihmeellistä tämä oli minulle. Mieheni on käynyt aiemminkin kokeilemassa, mutta ei hänkään montaa kertaa.

Ensitöikseen Ruutisavun henkilökunta kävi kanssamme ratakomentoja läpi ja esitteli aseen käsittelyä. Lyhyehkön läpikäynnin jälkeen pääsimme radalle ja ampumaan. Suojalasit ei oikein istuneet päähäni ja niistä johtuen ei kuulosuojaimetkaan olleet saumattomasti päässä. Pari kierrosta meni ennenkuin tajusin, että täältä varmaan voisi kysyä joitain toisiakin kokeiluun. Sain toiset lasit ja johan homma toimi paremmin. Siis sen istuvuuden osalta :) Ei sillä mitään tekemistä tuntunut olevan osumiseen.

Ensimmäisellä kerralla ase (älkää kysykö mikä se oli, joku 22 kaliiperinen - kai :D ) tuntui käteen kylmältä ja raskaalta ja piti todella hakea siihen tuntumaa. Ampuminen oli ihan kivaa, erilaista "ajanviettoa" ja haastavaa, mutta minua ehkä vähän harmittaa, etten saanut siitä ollenkaan sellaista VAU -fiilistä tai tunnekuohua, mitä ehkä vähän odotin. Tyytyväinen olen kuitenkin omaan suoritukseeni ja siihen, että kaikki ammukset osui tauluun. Tässä asiassa ehkä hieman ylitin itseni, koska lähinnä oma ajatukseni oli, että hyvä jos puolet edes osuu tähdättyyn tauluun.


Jännitän usein ainakin jonkin verran uusia asioita ja matkalla Ruutisavuun mieheni kysyi minulta jännittääkö. Jouduin tosissani kysymään tätä itseltäni ja totesin ettei oikeastaan jännitä. Arvelin sen ehkä johtuvan siitä, että minulla ei varsinaisesti ollut mitään mielipidettä ampumisesta. Se ei kuulunut minulla asioihin, joita välttämättä haluaisin joskus kokeilla, muttei minulla ollut mitään asiaa vastaankaan. Suhtautumiseni koko asiaan oli ja itse asiassa on edelleen hyvin neutraali. Ehkä pitäisi antaa ampumiselle vielä uusi mahdollisuus ja katsoa sitten miltä tuntuu.

Oletko sinä käynyt ampumassa jossain?

4 kommenttia:

 1. Vau miten jännä kokemus ja hieno suoritus :) En ole koskaan käynyt ampumassa oikealla aseella, mutta vähän samantyyppinen kokemus oli kun muutama vuosi sitten kävimme polttariporukan kanssa koittamassa jousiammuntaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä oli erilaista aktiviteettia ja ainakin tämän jälkeen voin todeta ampuneeni :D

   Poista
 2. Onpa ollut jännä kokemus. Viimeksi on tullut opeteltua aseen käsittelyä armeijassa. Huono olin siinä, eikä sen koommin ole tullut kyllä niihin koskettua. Jotain uutta aktiviteettiä pitäisi kyllä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt ei varmaan ihan aktiviteetti ole, mutta mä haluaisin kovasti kokeilla sitä sellaista "illallinen pimeässä" -juttua. Olisi mielenkiintoista kokea miten muut aistit pelaa, kun yksi viedään pois.

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!