perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kun onnistuu kerrasta.

Tiedättekö sen harvinaisen tunteen, kun onnistuu kerrasta? En minäkään ;)

No tiedän kyllä, mutta aika harvoinhan sen saa tuntea. Viime viikonloppu jääköön kuitenkin minun elämäni historiankirjaan sellaisena neljän päivän onnistu kerralla ajanjaksona. Viime viikon torstaina tein legopalikat valmiiksi sunnuntain juhlia ja kakkua varten. Onnistuin kerrasta. Värjääminen sujui kuin tanssi ja palikat oli äärettömän helppo leikata. Pillitekniikkanikin onnistui heti, vaikken ollut alkuun ollenkaan varma asiasta, eikä siitä ollut kokemusta.Lauantaina kakku tuli koottua vähän häthätään ja niinkuin toisella kädellä vain olisi tehnyt. Onnistui - ei moittimista. Pillimehujen päällystäminen ja legopääviiritkin onnistui tosta noin vaan. Sunnuntaina kakun päällystäminen ja koristelukin oli helppoa. Marmeladin levittäminen kerman ja kakun väliin oli mielestäni nappi valinta. Kakun pinta oli selvästi tasaisempi ja ainakin itsestä tuntui siltä, että marmeladi eristi sopivasti lisää liivatetäytettä sokerimassasta. Ja ehkä se marmeladi piti kiinni kermasta paremmin, eikä se valunut yhtään vaikka aikaa kului.

Sitten oli pienimuotoista muutakin koristelua. Onnistuin! Ei ollut stressiä mistään tai sitten onnistuin juuri siksi ettei ollut stressiä ;) Yksi oli vielä, minkä näitä juhlia varten tein, mutten ole sitä vielä kertonut ja tässähän se nyt tulee.

Pitihän synttärisankarilla olla juhlaan sopivaa vaatetusta päällä. Tein O:lle paidan. Kaava on OB:n lehdestä 6/2015, paitakangas sekä resorit on NOSHin ja työkonetrikoo on EK:n palalaarista joskus löydetty. Applikaatio on tavallaan omaa käsialaa. Etsin netistä kivan näköisen numeron - viisivuotiaalle tietysti vitonen, tulostin sen sopivan kokoisena ja leikkasin kaavaksi. Seuraavaksi leikkasin sen kankaasta ja ompelin paidan etukappaleen väärälle puolelle (applikaatiokankaan oikea puoli paidan etukappaleen nurjaa puolta vasten). Ompelin ensin aika harvalla suoralla ompeleella kankaan kiinni ja sen jälkeen yhden kerran "normi"pistolla. Käänsin kankaan ja leikkasin paitakankaan pois juuri ommellun alueen sisältä, läheltä ommelta. Ajatuksena oli saada reunasta enemmänkin rouhea, kuin huoliteltu. Sitten ompelu vielä kerran suoralla ompeleella applikaation ympäri oikealta puolelta :)
Tässä on paita, johon olen erittäin tyytyväinen. Malli on tosi kiva, joten siitä pelkkää hyvää Ottobrelle. Ihana erilainen kädentie, mutta kuitenkin tarpeeksi raglan ;) Vähän sovelsin matkalla, mutta en joutunut mitään suuremmin miettimään ja kaikki vain onnistui. Kuhan tein! Tuuriako? Vai onkohan sitä vain kehittynyt tässä muutamassa vuodessa aika tavalla :D

8 kommenttia:

 1. Joskus näitä voittosuoria vain tulee.. Harvemmin kuitenkin näin monta onnekasta päivää peräkkäin! :D Ja tuosta paidasta tuli kyllä todella kiva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että harvoinhan niitä onnistumisia tulee montaa peräkkäin :D Kiitos!

   Poista
 2. Kiva lukea onnistumisista :) Taidan lainata vitospaitaideaa myös omalle pojalle vitossynttäreiden aikaan. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Lainaa ihmeessä, tää oli musta niin loistoidea - vaikka tuskin täysin oma ja ainutlaatuinen :D

   Poista
 3. Tosi kiva paita! Onnistumisen tunne on niin parasta, varmasti oli kivat kemut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä parasta ja yksi niitä syitä millä jaksaa aina tehdä ja yrittää ;)

   Poista
 4. Tosi kiva paita, pikku mies oli varmasti onnessaan. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!