tiistai 19. toukokuuta 2015

Märkätilat: 3 kuukauden jälkeen valmista.

Märkätilaremonttia on meillä suoritettu tehokkaasti kolmisen kuukautta. Ensin pureuduttiin alakerran tiloihin (kodinhoitohuone, wc, sauna + suihku) ja kun ne saatiin valmiiksi hypättiin yläkerran (kylpyhuone) kimppuun. Remonttitunnisteen alta löytyy kaikki aiemmat kirjoitukseni remontin etenemisestä, mutta ne on keskittyneet lähinnä alakertaan. Yläkerrassa ei varsinaisesti tullut mitään yllätyksiä ja remontti oli työvaiheineen identtinen alakerran kanssa. Kosteuttakaan ei yläkerrasta löytynyt, vaikka ensin niin luultiin. Valvoja oli kuitenkin tarkemman tutkiskelun jälkeen sitä mieltä, että rakenteissa on jotain metallia juurikin sillä kohtaa ja siksi kosteusmittari antaa huimia lukemia.


Eteinen ja portaat eteisestä ylös suojattiin lattiapinta-alalta. Pölyseinä rakennettiin niin, että kulku olohuoneeseen ja työhuoneeseen ei kokonaan estynyt missään vaiheessa remonttia. Portaiden yläpäässä vasemmalla on siis ovi kylpyhuoneeseen ja portaista oikealla on keittiö.


Kuva keittiöstä olohuoneen suuntaa. Oli muuten haastavaa, kun oli tottunut, että keittiöstä näkee olohuoneeseen ja nyt se ei onnistunutkaan. Joutui aina käydä katsomassa mitä ne pojat siellä oikeasti tekevät. Jep, olen huono äiti! Olen jättänyt lapset leikkimään vartiotta ;) ps. siellä on samassa tilassa ollut koiriakin.


Tästä välistä kuljettiin keittiön ja olohuoneen väliä. Tuosta välistä ei aikuinen kulkenut rinta edellä, vaan siitä oli mentävä sivuttain. Imuri siitä kulki just ja just, joten leveys oli juurikin sopiva. Meillä muuten nykyään imuri kuuluu yksiin sisustuselementteihin, mutta se on sellainen elementti, mille ei ole varsinaisesti osoitettu virallista paikkaa. Ainakaan vielä. Elementti siis siirtyy huoneesta toiseen ja on aina saatavilla. Kolmisen kuukautta kun ollaan imuroitu päivittäin (siis ne suurimmat aina pois), niin eihän sitä kaappiin asti ole aina (koskaan) jaksanut viedä.
Varmaan ainoat kuvat itse remonttivaiheesta yläkerrasta. Kaikki tarvittava purettu ja nyt vaan rakentamaan uutta.
Vielä ei ole kaikki tavarat paikoillaan, eikä edes kaapeissa kahvoja. Vanhaa ja "kiinteää" tänne tuli peilikaappi, kaikki muu on uutta. Kaappi on Ikean keittiön kaappeja ja itse kavennettu syvyydestä oikean kokoiseksi.

Kunhan kaikissa tiloissa saadaan tavarat oikeille paikoilleen, niin otan ne ihan valmiit kuvat ja kirjoitan jokaisesta tilasta oman juttunsa. Remontin osalta vielä loppupalaveri pitämättä, muuten on täysin valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!