sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Makrotex: Ilta.

Mukana taas, vastaamaan haasteeseen. Tämän viikon aiheena on ilta.

Meidän perusillassa ei ole mitään kuvattavaa. Ihan oikeasti, ei mitään. Jokainen ilta toistaa samaa kaavaa. Pojat seiskalta suihkuun. Vuorotellen, ettei pienessä suihkussa käy haavereita noiden innostuessa. Ja helpommin se menee noin rasvaustenkin kanssa. Ensimmäistä kun kuivaat ja sitten rasvaat on toinen vasta suihkussa :)

Kello on yleensä lähemmäs puoli kahdeksan, kun suihkuhommat on hoidettu ja yöpuvut pojilla päällä. Sitten IPALALLAA! Eli iltapalaa. O vaan aikoinaan kun puhe oli vielä vähän haparoivaa, niin sanoi ipalallaa.

Vähän vaille kasin on iltapalat mahassa ja alkaa rauhottuminen. Tai siis vanhempien vieno toive poikien rauhottumisesta ;) Hammaspesulle ja iltapissalle. Hyvänyön halit ja pusut ja kumpikin poika omaan sänkyynsä. Jompikumpi, isä tai äiti lukee iltasadun. Pari-kolme sivua milloin mistäkin kirjasta. Ja hyvää yötä pojat <3

Nyt alkoi vanhempien aika! Kello on ehkä 20:15 ja mies hakeutuu löhötuoliinsa läppärin kanssa ja minä telkkarin äärelle. Katsotaan joko yhdessä tai sitten minä vaan katson. Joskus juon mukillisen teetä tai toisinaan lasillisen viiniä. Napostelen ehkä suolapähkinöitä ja silloin tällöin käyn (lapsilta salaa) tupakalla ;)

Eilen meillä piti olla vanhempien yhteistä aikaa. O on jo viikkoja sitten buukannut itse itsensä miehen äidin luokse yökylään ja D:n piti mennä myös. Meidän piti maalata alakerrassa ja kasata kodinhoitohuoneen kaappeja. Kuinka romanttista parisuhdeaikaa :D

Toisin kävi. Pojat oli kotona. O:lla flunssa, minulla flunssa, miehellä flunssa. D sairasti flunssan jo alkuviikosta.

Laitoin meille aikuisille sitten omaa iltapalaa. Katkarapuja (jos ovat pakastettuja, niin sulata ne ensin), pieneksi pilkottua valkosipulia ja punaista chiliä, persiljaa, suolaa, rouhittua mustapippuria ja reilusti öljyä. Niin, että lähes uivat siinä. Kaikki ainekset sekaisin ja uunin kestävään astiaan. Uuniin lämpöä 225 ja astia uuniin. Paistoin n. 40min, jonka puolessa välissä vähän kääntelin tuota.

Nautitaan kuumana, juuri paahdetun paahtoleivän päällä. Nam!


Olen laittanut tätä useastikin, enkä siltikään osaa sanoa määriä tälle ohjeelle.  Katkarapuja tässä annoksessa taisi olla 350g. Valkosipulia laitoin viisi kynttä, kaksi isompaa ja kolme pienempää. Persiljaa meni koko puska ja chiliä pilkoin kaksi. Omaan makuun ainakin valkosipulia olisi voinut tässä olla enemmänkin.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

4 kommenttia:

 1. Iltapala yhdessä puolison kanssa: on se juhlaa, jos siihen on rauhallista aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväisyys ja onnellisuus taitaa tulla tällä hetkellä pienistä asioista. Ainakin meillä :) Rauhassa saimme nauttia iltapalamme. Kaksin. Se oli juhlaa.

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa teidän illat! :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!