maanantai 2. helmikuuta 2015

Häätötuomio korvatulehdukselle.

Meillä pojat on olleet ihan kivasti flunssassa lähes koko ajan sitten viime syyskuun. Normaaliahan se on, että lapset sairastaa useammankin hengitystie-infektion vuodessa, mutta alkaahan tämä nyt pikkuhiljaa ottamaan lähes kaikkien hermoon.

Ennen joulua "vihdoinkin" O:n monen viikon on-off flunssailu meni korviin ja poika oireili enemmänkin räkäisellä yskällä, kuumeella ja silmätulehduksella. Olikohan ehkä 16.12. kun saatiin ensimmäinen antibioottikuuri korvaa varten. Se syötiin ja elämä näytti taas helpommalta, kunnes silmät alkoi oireilla noin viikko kuurin loppumisen jälkeen. Käytiin lääkärissä (joka ei kuitenkaan ollut korva-nenä-kurkku lääkäri) mökillä. Lääkäri diagnosoi pienen punoituksen johtuvan juuri olleesta tulehduksesta. Ehkä viikko siitä, niin nousi kuume. Korvalääkäriin ja nyt tulehdus oli taas päällä. Viikon ab-kuuri ja toivotaan parasta. TAAS.

Kuuri syötiin ja kaikki näytti jo paremmalta, kunnes taas noin viikko kuurin loppumisen jälkeen silmät alkoi punoittaa. Päätin kuitenkin, että vielä ei lähdetä lääkäriin ja katsotaan mihin suuntaan menee. Toivoin todella, että ehtisin tällä kertaa varaamaan jälkitarkastuksen. Silmät rauhoittui itsestään ja poikakaan ei valittanut kipua. Ei se tosin muutenkaan ole mitään oikeastaan valittanut.

Viime viikolla olisi voinut käydä jälkitarkastuksessa, mutta jäi sekin sitten käymättä. Keskiviikkona alkoi pojalla yskä. Semmoinen kuiva yskä, joka selvästi johtuu kurkun kutiamisest. Pahimmillaan tuo yski lähes oksennusrefleksiin asti. Torstai-iltana nousi kuume. Perjantaina oli kuumetta ja yskää. Ei muuta. Lauantaina vielä lämpöiltiin ja yskä alkoi irroittamaan limaa. "Taikasanat" O:n suusta tuli eilen illalla: "Äiti, mulla on korva kipeä".

Varasin ajan tälle aamulle ja nyt on taas ab-kuuri aloitettu. Seuraava aikakin on jo varattu samaiselle lääkärille. Ensi viikon tiistaina tavataan ja lääkäri laittaa O:lle putket korviin.

D:lläkin oli korvatulehdus ennen joulua, mutta sen korvat sentään parani yhdellä ab-kuurilla. Mutta sillä pojalla meni flunssat keuhkoihin ja saimme ainakin hetkellisen diagnoosin infektioastmasta. Lääkäri kirjoitti reseptin Ventoline -pumppuun ja sillä otettiin sitten henkosia, jotta saatiin keuhkoputkea laajennettua ja ilma kulkemaan kunnolla.

Tällekin vuodelle D on ehtinyt jo kirjoittaa sairaskertomusta. Mikäs muukaan, kuin nuhakuume oli pojalla reilu viikko sitten.

Ääneenhän tätä ei pitäisi sanoa, mutta sanonpa kuitenkin. Ihme kyllä, itse en ole sairastanut yhtäkään flunssaa sinä aikana kun pojat on olleet koko ajan kipeänä. Lähinnä siis viime syyskuusta lähtien. 

2 kommenttia:

 1. Voi himputti. Meilläkin on nyt kaikki lapset pitäneet flunssaa ja pienin jolle laitettiin putket 12.1 on nyt ollut pari päivää kuumeessa ja jännityksellä odotan, kuinka nyt korvien käy,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin, taas! En nyt just muista missäpäin Leena asutte (että millaiset ilmat siellä on ollut), mutta ainakin täällä pääkaupunkiseudulla on niin lämmin talvi ollut, että syytän sitä kaikista pöpöistä ja taudeista. Jotenkin maalaisjärki sanoo, että jos pakkasta ois reilusti ei bakteerit niin vaan pääsisi villiintymään. Mutta tämähän voi olla täysin väärä olettamus ;)

   Muistelinkin, että teillä taisi pienin juuri saada putket. Vähän omituisin tuntein odotan tuon O:n putkitusta. Poika on kuitenkin jo ihan justiinsa neljä ja osaa tavallaan laittaa vastaankin. Esim. kun lääkäri sanoi, että laitetaan(ko) putket korviin, niin O ilmoitti: "En halua:" :)

   Törkeenä mutsina lupasin pojalle jäätelön toimenpiteen jälkeen. Tai no itseasiassa sen lupaa jo lääkäriasemakin :)

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!