Lanttulaatikon tein sunnuntaina. Perinteisellä äidin antamalla ohjeella.
1,5 kg lanttua
1 rkl suolaa
Kuori ja paloittele lantut pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Vettä tulee olla niin paljon, että lantut juuri peittyvät.
2 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
Survo kypsät ja kuumat lantut hyvin. Yhdistä korppujauho ja kerma. Lisää survokseen.
2 rkl sulatettua voita
2 rkl siirappia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl muskottipähkinää
2 kananmunaa hyvin vatkattuna
Mausta survos ja lisää viimeisenä vatkatut kananmunat. Maista, että maku on hyvä. Laita survos vuokaan ja tee lusikalla pintaan kuviointi. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää vielä muutamia voinokareita.
Paista miedossa uunin lämmössä (125 - 150) noin 1,5 - 2 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!