sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Happypotamus / The Happy Hippo

Olen niin tyytyväinen tuotokseeni, etten voi olla kertomatta tästä jo ennen joulua :) Ensimmäisen kerran taisin törmätä tähän mielettömän hienoon virkattuun pehmoon ehkä vuosi sitten. Aika on tuntunut olevan tässäkin asiassa kortilla, mutta olin vakaasti päättänyt, että tällainen lähtee kummitytölle joululahjaksi.


Ohjeen löysin Ravelrystä, ostin sen ja tulostin koko nivaskan. Ohje on moni(kymmen)sivuinen, mutta siinä on oikeasti todella hyvin selitetty sekä kuvitettu jokainen vaihe. Vaikkakin pehmon teko oli minun mittapuullani suhteellisen työläs, sanoisin sen kuitenkin olleen helppo. Kun olin tehnyt yhden kutakin kokoa afrikankukasta oli loput helppo tehdä "ulkomuistista". Tarkemmin jouduin seuraamaan ohjetta kokoamisen osalta.


Lankana käytin Novitan Isoveljeä. Vaaleanpunaista kului 33g, valkoista 114g ja harmaata 147g. Eli kutakin väriä riitti yksi kerällinen. Koukun koko oli muistaakseni 3,5mm.
Hippo ei todellakaan ole mikään pieni. Vanutäytettäkin sain tunkea sen sisuksiin toooosi paljon. Paljon enemmän, kuin mitä kuvittelin sen sisään mahtuvan. Viimeisessä kuvassa puhelimeni Samsung Galaxy S4 antamassa osviittaa hipon koosta. Hippo painaa 725g :)

6 kommenttia:

 1. Saatkin olla tyytyväinen. Tosi upea hippo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nii, että vaikka valitan ajan vähyyttä, niin kyllä täällä kai jotain aikaiseksikin saadaan ;) Menee siis vähä reilu 1v tytölle lahjaksi. Mutta taitaa löytää vielä alkuun paikkansa jostain kaapin päältä jo pelkän kokonsa vuoksi.

   Poista
 2. Ihana Hippo! Minullakin on ohje ostettuna, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä. Kiva, että olit eritellyt lankamenekkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän postauksen yksi tärkeimpiä asioita itselleni oli kirjoittaa muille tiedoksi lankamenekki. Itsekin nimittäin etsin tuota tietoa tai ainakin suuntaa-antavaa menekkiä jostain jo tehdystä, mutta missään ei oikein lukenut sitä. Hätäpäissäni pyysin miestä tuomaan lisää harmaata lankaa kaupasta kokoamisvaiheessa, mutta riitti se yksi kerällinen sittenkin eikä tarvinnut avata seuraavaa kerää.

   Poista
 3. Hippo on omistajalleen tällä hetkellä erittäin tärkeä ja sitä raahataan paikasta paikkaan :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!