keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Glögijuustokakku.

Juhlimme pikkujoulua viime perjantaina. Tarjosimme salaattia muutamalla eri höystöllä niin, että sai itse rakentaa salaattinsa. Salaatin, tomaatin ja kurkun olin valmiiksi sekoittanut keskenään, mutta siihen sai sitten oman maun mukaan valita grillattua broileria, katkarapuja, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, auringonkukan siemeniä ja tai kurpitsan siemeniä.


Tämän lisäksi tarjolla oli mieheni pyynnöstä ja ehkä melkein toimesta porkkanatikkuja ja kukkakaalipaloja, sekä niille kahta eri dippiä (käytettiin valmiita sipsidippijauheita).


Jälkiruoan virkaa toimitti mausteinen glögijuustokakku, jonka ohjeen olen joskus jostain K-ryhmän lehdestä napannut talteen. Ohje löytyy myös täältä. Kakun määristä sen verran, että laitoin pohjaan piparkakkuja yli 200g ja toki voitakin sitten hieman enemmän. Tarkkaan en kumpaakaan määrää mitannut.


Olen joskus aiemminkin siis tehnyt tämän kakun ja silloin se mielestäni jäi liian matalaksi. Tai kiilteen ja täytteen suhde oli omaan makuun liian fifty-fifty. Nyt sitten tein reilusti täytteen kaksinkertaisena, joten lopputulos oli sekä näön, että maun kannalta parempi.

Kaiken kukkuraksi kiilteen kanssa meinasi käydä huonosti. Jäähdytin kiilteen hyvin ja se oli viileämpää kuin kädenlämpöinen, kun kaadoin sen täytteen päälle. Kiille ei leikannut täytettä, mutta irtopohjavuokani sauma vuoti. Ja vuoti muuten melkein kuin seula! Oman arvion mukaan kiilteestä hävisi vuoan ulkopuolelle vuotamalla ehkä kolmasosa.


Edellisen kerran (pari vuotta sitten) tein tuon kakun toiseen samanmoiseen vuokaan ja silloin ei moista ongelmaa ilmennyt. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin. Kakusta tuli nätti ja mikä tärkeintä, se maistui (muidenkin kuin vain minun mielestäni) hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!