tiistai 4. marraskuuta 2014

Mikä ihmeen kommammaa?

Silloin tällöin minulta kysytään mikä tai mitä on kommammaa. Mistä se tulee? Tarkoittaako se jotain? Oletko ruotsalainen? Miksi se on blogin nimenä? Noh..

Kommammaa -sanan taustalla ei oikeasti ole mitään elämää suurempaa tarinaa ;) Blogia perustaessani halusin "keksiä" sille nimen, jota ei helpolla tulisi muualla vastaan. Ihmisillä on ihania sanoja, sanapareja tai jopa lauseita blogien niminä ja minä kadehtien niitä luin. Päätin olla kopioimatta mitään ja keksiä jonkun oman. Erilaisen.

kommammaa mikä ihmeen kommammaa blogi äitiys perhe käsityöt valokuvaus

Kommammaa on vanhemman poikani käyttämä sana, joten tarkoitus tällä sanalla minulle on. Tosin tämä sana tarkoittaa kananmunaa ;D O ei osannut sanoa kananmuna, niin hän sanoi kommammaa todella pitkään. Yksinkertainen ja ehkä aika hauska tarina tämän blogin nimen takana siis.

Sitten oli aika kun O sanoi kanumana, mutta sekin on jo jäänyt pois. Nykyäänhän tuo osaa jo sanoa kananmunan ihan oikein, eikä se tule enää kommammaana suusta oikeastaan koskaan. Vaikkakin se sana on jäänyt elämään meidän perheen sisälle aika vahvasti ja edelleen se tulee jonkun suusta muuten vaan. Ja ei, sillä ei silloin tarkoiteta tätä blogia. Nuoremmalle pojalle hänellekin tuo kananmuna sanana on jotenkin haastava ja hänen suussaan se kääntyy usein kananminuksi.

Jälkeenpäin, tuon ruotsalaisuuskysymyksen jälkeen olen tajunnut, että kommammaan voi kuvitella etäisesti tarkoittavan "tule äiti".

4 kommenttia:

 1. Hauska tarina nimen takana! :D Tällaiset nimet ovat juuri parhaimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Erilainen ainakin ja kaikki ainakin tähän asti on nauranut tai ainakin hymyillyt, kun olen kertonut blogini nimen tarkoittavan kananmunaa :D Noh.. onhan se kyllä vähän erikoinen.

   Poista
 2. Hanna, olet todella ihana ja niin kaunis. Hymysi on vastustamaton ja sinulla on aina pilkettä silmäkulmassa. <3

  VastaaPoista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!