maanantai 10. marraskuuta 2014

Jääkaappimagneetteja hamahelmistä.


Ei suinkaan oma ideani, mutta minulle aivan uusi ajatus. Muistan hamahelmet jo omasta lapsuudestani, silloin tosin ei muistini mukaan ollut kuin yhdenkokoisia helmiä, kun nythän noita taitaa olla jopa kolmea. Maxit on tosi käteviä askarteluun jo suhteellisen pienten lasten kanssa ja meillä onkin O tykännyt näistä jo pitkään.

Näihin jääkaappimagneetteihin käytin niitä pieniä. Isoista kun olisi tullut tosi isoja. Googletin hamahelmikuvioita ja tulostin pari kuvaa joista otin mallia näitä tehdessä.


Kunhan kuvio oli halutunlainen silitin sen leivinpaperin läpi. Odotin hetken, että helmet hieman jäähtyy ja irrotin kuvion alustasta. Jotkut jättää toisen puolen sellaiseksi, mutta minä tykkään silittää kuvion kummaltakin puolelta. Laitoin vielä kuviot silitysten jälkeen hetkeksi kirjapinon alle, jotta sain niistä mahdollisimman suoria.


Askartelukaupoista saa leikattavaa magneettilevyä, jossa useinmiten on tarra toisella puolella. Tätä olin ajatellut käyttää, mutta kun mieheltä löytyikin varaston kätköistä rullatavarana magneettinauhaa, käytin sitä. Ongelmia kuitenkin tuli hieman matkaan, kun magneettinauhan tarra ei ollutkaan tarpeeksi tyjyä.

Seuraavaksi kokeilin kiinnittää magneetin kuumaliimalla hamahelmityöhön, mutta ei sekään pitänyt. Muilta olen kuullut, että kuumaliima kyllä pitää, mutta että niitäkin on erilaisia ja eri käyttötarkoituksiin sopivia. Minun liimani ei varmaan ollut tähän käyttöön parasta, koska se ei ottanut oikeastaan ollenkaan kiinni helmiin. Helmethän on hieman liukkaita, vaha- ja tai rasvapintaisia.


Seuraavaksi kaivoin askartelutarvikkeeni esiin ja sieltä kaksipuoleista (ilmeisesti) liimateippiä. Todella stydiä tavaraa. Ja sillähän lopulta sainkin kiinnitettyä magneetit hamoihin :)

Näitä voisi hyvin tehdä pukinkonttiinkin ja mikä parasta O voisi tehdä ihan itse omiakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!