keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Hajustettuja pesuaineita herkkäihoisille?

Onko sellasia edes olemassa?

Kuten jo useampaan otteeseen olen kertonutkin, niin olen allerginen isotiatsolinonille (esiintyy ainakin nimillä methylchloroisothiazolinone ja methylisothiazolinone. Ymmärtääkseni benzisothiazolinone on joku johdannainen näistä edellä mainituista, joten sitäkin välttelen kuin ruttoa.). Se on säilyte / säilöntäaine, jota käytetään pesuaineissa, saippuoissa, shampoissa, kosmetiikassa yms. Kaiken muun olen onnistuneesti osannut vaihtaa korvaavaan tuotteeseen, paitsi pyykinpesuaineen.

Korvaavia tuotteita toki löytyy. On MiniRiskiä, tai LV:tä. Tai on BioLuvil Sensitiveä tai OMO Sensitiveä tai mitä tahansa muuta. Kyllähän niillä pesee ja ne ajavat varmasti jollain tasolla asiansa, mutta kun se ei ole sama asia. Niistä kun PUUTTUU hajusteet!! Joku saattaa miettiä nyt, että miksei se sitten käytä tuoksullista huuhteluainetta. No kun nekin kaikki sisältää tuota samaa ainetta. Tai jos ei sisällä, niin ei niissä hajusteitakaan ole.

Ilmeisesti järjestäen aineet, mitkä on tehty allergikoille tai herkkäihoisille on tehty ajatellen hajusteyliherkkyyttä. Eli hajusteita ei näistä aineista löydy.

Suoraan sanottuna kaipaan tuoksuvaa pyykkiä ja sen takia lähdinkin selvittämään löytyykö mistään pesuainetta, jossa ei olisi isotiatsolinonia.

Suhteellisen lyhyen selvityksen jälkeen minulla oli vastaus yllä esittämääni kysymykseen. Kyllä on. Ja nyt minulla oli tiedossa kaksi vaihtoehtoa. Mummi ja Minä sekä Ole Hyvä. Kummatkin lupasivat raikasta pyykkiä. Mummi ja Minä -sarjasta ostin kokeiluun polkkakarkki pesuainetta ja Ole Hyvältä eukalyptus-piparminttu pesuainetta. Heti voidaan todeta, että hyvin samanlaisethan näiden tuoksujn on pakko olla. Purkista haistellessa Ole Hyvästä tuli sellainen saunaeukalyptus mieleen ja Mummi ja Minästä ihan selvästi polkkakarkki. Ehkä se oli hieman makeamman tuoksuinen. Hyvät tuoksut oli kummassakin.


Jokusen koneellisen olen pessyt nyt näillä kummallakin. Vaikkakin tuoksu kummassakin on hyvä, raikas ja miellyttävä, ei ne kuitenkaan mielestäni sovi pyykkäämiseen.

Eukalyptuksen tuoksu saunassa on mielestäni aivan mielettömän ihana, mutta jotenkin nyt löytyi se mihin se ei mielestäni sovi.

Tätä voisi melkein verrata taannoiseen vessanraikastin hankintaani. Kun halvalla sai, niin minähän ostin. Kokeilumielessä. Mustaherukka wc-raikastin. Mustaherukka esimerkiksi kuumassa mehussa on törkeän hyvä tuoksu, mutta ei sekään vaan kaikessa toimi. Mustaherukka-wc-raikastin lensi kaaressa parin päivän pöntön reunalla roikkumisen jälkeen roskiin. Se aiheutti lähes oksennusrefleksin aina kun vessaan jalallani astuin.

Eukalyptus pyykinpesuaineessa ei ole aivan sama asia, mutta melkein. Ja mielipideasiahan tämäkin on :) Taidan siis jatkaa tuoksuvan pyykin metsästystä. Anna vinkkejä, jos tiedät miten saan (hyvältä) tuoksuvaa pyykkiä välttäen kuitenkin isotiatsolinonin.6 kommenttia:

 1. Oletko tutustunut Ecoverin pyykinpesuaineisiin? En ole varma onko siinä tuota sinua allergisoivaa ainetta, mutta luonnonkosmetiikkaan se lasketaan ja löytyy myös hajustettu versio. Ite tykkään kovasti, raikas! Saa ainakin Prismoista inhimilliseen hintaan.

  No ei munkaan mielestä eucaluptys toimi pyykinpesuaineen tuoksussa, vaikka saunassa ihana onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, kiitos! Olen mä Ecoverista kuullut ja nähnytkin tuotteen, mutta en varmaan ole koskaan katsonut mitä se sisältää. Täytyypä vilkasta sitä lähemmin seuraavalla kauppareissulla :)

   Poista
 2. Amwayn ja Ecoverin pyykinpesuaine ei sisällä. Ei ainakaan osunut silmään. Ecoverilla ihana nestemäinen ja Amwaylla pulveri 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suski! Saako Amwayta ihan normikaupastakin? Olen siitä aiemmin kuullut, mutten koskaan ole nähnyt sitä.

   Poista
 3. Oletkos kuullut pyykkietikasta? sitä käytetään huuhteluaineen tilalla ja on paljon kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut etikan käytöstä huuhteluaineena, mutten tiennyt että on ihan pyykkietikkaa. Kiitos vinkistä!!

   Poista

Kommentit ovat ihania - jätäthän viestin!